La Lluïda reneix a Palou

Dissabte se celebra la tercera edició d'aquesta festa major d'estiu, després de la pandèmia

Cultura

El cantant d'origen italià Yacine Belahcene serà un dels protagonistes del concerts de la Lluïda
El cantant d'origen italià Yacine Belahcene serà un dels protagonistes del concerts de la Lluïda

Com tantes altres activitats, la Lluïda de Palou –la festa major d'estiu– va patir la seva particular travessa pel desert durant la pandèmia. Aquesta iniciativa festiva, impulsada pel col·lectiu del mateix nom amb la col·laboració de l'AAVV de Palou, l'Esplai Guai i el Centre Cívic Palou, va néixer el 2018 i l'edició de 2020 ja es va haver de suspendre a causa de l'emergència sanitària. L'any següent tampoc no es va celebrar com a tal, i es va substituir per propostes adaptades en forma de vermuts musicals més reduïts. Per tant, la d'aquest dissabte és la Lluïda del retrobament, amb l'afany d'igualar –i potser, superar– l'èxit de les dues primeres edicions.

L'activitat arrencarà ben d'hora, a les 9.30 h, a l'Esplai Guai de Palou, amb un torneig de tennis taula i jocs d'aigua. A les 11 h. la plaça de l'Església acollirà una actuació de l'Esbart Dansaire de Granollers i a les 12.30 h es farà un vermut reggae amenitzat per Endemic Sound. Obrirà la gana per la paella popular que es farà a partir de les 14 h, amb un preu de 6 euros per persona i per a la qual cal fer una inscripció prèvia enviant un correu electrònic a [email protected].

Ja a la tarda es faran tallers de circ amb Viu i Riu a la plaça de l'Església i al vespre, a les 20.30 h, de nou entaular-se per la botifarra popular, amb un import de 4 euros i que també inclourà una opció vegana.

Amb l'estómac ple es podrà afrontar la recta final de la festa, amb un triple concert. El cartell està format pel músic i cantant d'origen italià Yacine Belahcene, excomponent del grup Cheb Balowski i col·laborador d'artistes com Iñigo i Fermin Muguruza, Joan Garriga, Gerard Quintana o bandes com La Kinky Beat.

També propiciarà el retorn de vells coneguts de la Lluïda. D'una banda, la Caterina Manyà i Àlex Rebordosa, la parella d'All Foll Friki Folk que fan versions de grans èxits festius amb la sonoritat tradicional de l'acordió diatònic, el flabiol i el tamborí.

I l'Anem Tirant Tour 2022 dels esbojarrats La Bossa d'Urina recalarà a la Lluïda per posar-hi el punt final. Per aquesta ocasió prometen clàssics, hits i noves composicions.

Edicions locals