El Grup ProArt Paco Merino convoca la 17a edició del Premi de Pintura

El veredicte es farà públic el 15 de novembre, en el marc d'una exposició que es podrà veure fins al 10 de desembre

Cultura

El pintor Paco Merino va morir el 2004
El pintor Paco Merino va morir el 2004 | Jordi Ribó/Arxiu

El Grup ProArt Paco Merino, que recorda la figura i l’obra del pintor desaparegut el 2004, acaba de convocar la 17a edició del Premi de Pintura que duu el seu nom, “amb l’objectiu de fomentar l’experimentació, la innovació i la reflexió artística”.

El premi –de temàtica i tècnica lliures– té una dotació econòmica de 2.500 euros i comporta la cessió de l’obra a l’organització. La recepció d'obres es tanca el 30 de setembre i les peces seleccionades -acostumen a ser entre 13 i 14- s’exposaran del 8 de novembre al 10 de desembre a l’Espai Gralla de la llibreria la Gralla.

El veredicte es donarà a conèixer el 15 de novembre, a criteri d’un jurat constituït per l’artista plàstic Lluís Estopiñan, la tècnica del Museu de Granollers Glòria Fusté, artista i dissenyador d’interiors Kiku Mena, el crític d’art i comissari d’exposicions Frederic Montornés i la galerista i comissaria d’exposicions Cristina Requena. Des de 2008 el Museu de Granollers també exposa l’obra guanyadora a l’espai el Balcó. Fins ara han estat premiades quatre dones i una dotzena, homes. 

Durant la presentació, la regidora de Cultura, Maria Villegas, ha encoratjat la iniciativa i ressaltat el fet que “les entitats i la ciutadania és també qui empenyen i donen vida a la cultura de Granollers”. 

El Grup ProArt Paco Merino es va constituir el 2002, encara en vida de l’artista, i des d’aleshores ha aconseguit celebrar 16 edicions del premi, fins i tot en els dos anys que han estat fortament condicionats per la pandèmia. En tot aquest temps han passat per les seves mans gairebé 1.700 obres d’artistes d’arreu de l’Estat. Dels 16 premiats fins ara, quatre són dones i 12 homes. 

Les bases de la convocatòria es poden consultar al web del grup.

Edicions locals