L'Ajuntament estudia ampliar l'illa de vianants al voltant del Mercat de Sant Carles

Una trentena de paradistes del mercat formalitzen la renovació de les seves concessions fins al 31 de desembre de 2045

Societat, Economia

Els paradistes del mercat van formalitzar la concessió de les seves parades fins al 2045
Els paradistes del mercat van formalitzar la concessió de les seves parades fins al 2045

L'Ajuntament de Granollers s'ha plantejat com a projecte a mitjà termini la reurbanització de l'entorn del Mercat de Sant Carles per ampliar la zona de vianants en el tram del carrer Sant Jaume que hi ha entre la plaça de Can Trullàs i de l'Església i el carrer del Rec. En aquest pla de millora de l'entorn del mercat, que encara no té calendari, hi ha previstes també altres actuacions de manteniment i actualització del mercat, relacionades sobretot amb la transició energètica. Una de les propostes seria la instal·lació de panells solars a la teulada, una actuació que "hauria d'anar acompanyada de la renovació de tota la coberta", assenyalava la regidora de Serveis, Andrea Canelo. Altres intervencions que s'estudien són l'ampliació de la ventilació i la renovació de la façana i dels tancaments.

Tot plegat es va apuntar dimecres en un acte a la Sala Tarafa, en què 29 paradistes del Mercat de Sant Carles que van recollir el títol que els acredita la concessió de 65 parades del mercat fins al 31 de desembre de 2045, unes concessions que ja estan vigents des de l'1 de gener de 2021. Pel que fa a les parades vacants, l'Ajuntament ha anunciat que les licitarà pròximament.

El mercat disposa d'una trentena de negocis actius amb productes frescos de primera qualitat, entre els que predominen el peix, la carn i les aus. També hi ha productes de xarcuteria, pesca salada, llegums, fruits secs, làctics, pastisseria i pa o menjars precuinats. El mercat està obert cada matí de dilluns a dissabte, i els divendres amplia l'horari de 17 a 20 h.  

La regidora de Serveis, Andrea Canelo, destacava que el mercat és avui "una referència per a molts granollerins i persones d'altres municipis; un mercat arrelat a la ciutat, de proximitat, obert a la ciutadania i que ofereix productes de qualitat". El president de l'Associació de Paradistes del Mercat, Ferran Rodríguez, celebrava la concessió per a 25 anys –"això ens dona tranquil·litat per planificar obres i inversions a les parades"– i agraïa als clients la confiança dipositada en els establiments del mercat en els seus 53 anys d'història.

Botiga en línia

El juny de l'any passat, el mercat va presentar la seva botiga en línia, disponible al web mercatsantcarles.com. A través del web, els clients poden fer compres personalitzades en línia i rebre-les a domicili, pagant un import en funció de la zona on es visqui, o recollir-les gratuïtament al mercat. El servei a domicili està disponible per a Granollers, Canovelles, Parets, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Vilanova del Vallès, Montmeló, Montornès, l'Ametlla del Vallès, la Garriga i la Roca. 

Edicions locals