La Cambra insta a desenvolupar el Quart Cinturó fins a Granollers

L'entitat denuncia que el tram central de l'AP-7 ha de suportar una barreja de trànsits que congestiona la circulació

Societat, Economia

La Cambra insta a desenvolupar el Quart Cinturó fins a Granollers
La Cambra insta a desenvolupar el Quart Cinturó fins a Granollers

La Cambra del Vallès Oriental i la Cambra de Comerç de Barcelona han instat a desenvolupar el Quart Cinturó fins a Granollers. L'entitat considera primordial treballar un calendari d’execucions per executar aquest eix viari fins a Castellar i Sabadell i la seva continuació fins a Granollers. Ara com ara, recorden, "tot i fer més de 50 anys que s'està planificant, encara està en execució el tram Abrera-Terrassa, que es preveu que acabarà el 2023".

La Cambra recorda que el Quart Cinturó o B-40 es va definir en el seu dia com a via destinada a facilitar les relacions entre les ciutats de la segona corona de la regió metropolitana de Barcelona, descongestionar la xarxa local i comarcal i, alhora, canalitzar part del trànsit que actualment suporta l'AP-7, i connectar amb l'Eix del Llobregat.

"La realitat és que actualment el tram central de l'AP-7 pel Vallès, juntament amb la B-30, ha de suportar una barreja de trànsits que congestiona la circulació i va en detriment del desenvolupament social i econòmic del territori", diuen des de la Cambra.

Per això l'entitat advoca per una solució que "racionalitzi i equilibri el sistema amb un traçat alternatiu" que "faciliti més i millors connexions amb els polígons". La Cambra també recorda que la petició per desenvolupar aquest eix viari fins a Granollers ja ve des de començaments dels anys 2000.

Edicions locals