Roca Umbert celebra les I Jornades d'art, educació, pensament i cultura

Aquesta trobada incideix en l'educació com a eina per propiciar una ciutadania crítica i creativa

Cultura, Societat

Una imatge de la jornada, divendres al matí
Una imatge de la jornada, divendres al matí | C. R.

Roca Umbert Fàbrica de les Arts ha organitzat aquest dijous i divendres les I Jornades d’art, educació, pensament i cultura.

L’objectiu d’aquesta trobada és el de reunir a Granollers diversos professionals i institucions que entenen l’educació en un sentit molt ampli –més enllà de l’àmbit estrictament escolar– i a partir d’aquí crear un espai de treball, de diàleg i de coneixement compartit, enfocat des de la perspectiva de la creativitat i que permeti establir vincles. La convicció dels organitzadors és que l’educació ha de ser “un dels eixos prioritaris a l’hora de promoure una ciutadania crítica i creativa”.

El dijous es van presentar els reptes per fer ciutadania creativa i, entre d’altres, es van donar a conèixer les experiències de l’Escola Ferrer i Guàrdia i de l’IES Carles Vallbona. Divendres a la jornada hi participen directius de diversos centres culturals del país, juntament amb tècnics de projectes educatius. Entre d’altres hi han assistit membres de Matadero. Centro de creación contemporània (Madrid), La Tabacalera (Madrid), la Fundación Museo Jorge Oteiza (Navarra), el CREALAB (La Palma), Resistències Artístiques (València) el Gran Teatre del Liceu, el CCBC, el MACBA, el MNAC, el Museu Picasso, el Museu del Ter, la Marfà de Girona, entre d’altres.

Durant tot el matí s’han posat en comú qüestions relacionades amb la creativitat i l’educació, s'ha presentat el projecte pilot educatiu de Roca Umbert i s'ha fet una visita a la fàbrica.

Edicions locals