Automòbils Bertran, a punt de tancar la venda al Grup Maas

La plantilla, en peu de guerra perquè l'acord implica la subrogació de 60 treballadors de 90 i l'extinció de contracte dels altres 30

Economia

Automòbils Bertran presenta concurs de creditors i acorda la venda a Grup Maas
Automòbils Bertran presenta concurs de creditors i acorda la venda a Grup Maas

Quatre de les societats mercantils que integren el grup Automòbils Bertran, un dels grups automobilístics més importants de la comarca, ha presentat concurs de creditors. Aquest concurs va acompanyat d'una oferta vinculant del Grup Maas per a l'adquisició de la unitat productiva de Bertran, una operació que han negociat directament el venedor i el comprador i que ara necessita la validació del jutjat social que tramita la liquidació del concurs, i que pot arribar de manera "imminent". La transacció, segons algunes fonts, se situaria al voltant dels 6 milions d'euros.

Des de Maas han confirmat l'"oferta de compra vinculant" per la unitat de negoci del grup automobilístic granollerí, una proposta d'adquisició que preveu la subrogació d'una gran part dels llocs de treball vinculats actualment a l'empresa, "amb la voluntat de proporcionar continuïtat al negoci", indiquen.
 
Automòbils Bertran va celebrar l'any passat el seu 50è aniversari a Granollers. Durant aquest temps ha esdevingut el titular dels concessionaris oficials de les marques Škoda, Opel, Citroën, Honda i Hyundai. Disposa d'unes instal·lacions de més de 10.000 metres quadrats a tocar de la C-17, a Font del Ràdium, on a més dels concessionaris de vehicles nous hi ha un ampli catàleg de vehicles d'ocasió, així com serveis postvenda i de manteniment: recanvis, taller mecànic, elèctric i xapa i pintura.

Grup Maas, per la seva banda, va ser fundat el 1964. És un dels grups automobilístics més importants de Catalunya, amb més de 500 professionals, set marques comercials (Citroën, DS, Nissan, Kia, Škoda, Seat i Cupra) i més de 30 instal·lacions a les comarques de Barcelona. Ofereix serveis integrals de mobilitat per a particulars i empreses, com la venda de vehicles nous i d'ocasió, gestió de flotes comercials, serveis postvenda, venda i distribució de recanvis originals, lloguer de turismes i  vehicles industrials, corredoria d'assegurances i servei de gestoria.

La plantilla, pendent

L'operació suposaria la reducció de la plantilla dels 90 treballadors actuals a 60. Davant d'això, la plantilla ha anunciat mobilitzacions i la presentació d'al·legacions contra l'oferta presentada per Grup Maas per adjudicar-se la unitat productiva de Bertran. Representants dels treballadors denuncien que Grup Maas ha incomplert la promesa de no prendre decisions respecte als llocs de treball fins que no es completi l'adquisició.

El despatx d'advocats Col·lectiu Ronda, que assessora la totalitat de la plantilla, presentarà al·legacions per oposar-se a l'acomiadament d'un terç de la plantilla en cas que es completi la compra d'Automòbils Bertran. Les al·legacions també reclamen que el tràmit concursal es prengui en consideració la situació econòmica i financera de tot el grup empresarial, que inclou una asseguradora i dues societats patrimonials, i no només els balanços de les 4 societats concursades.

Edicions locals