'L'astrologia et confronta amb parts de tu mateix que ni coneixies'

Astrodomvs combina les cartes astrals i el tarot amb un vessant artístic

Cultura, Societat

Astrodomvs i una de les seves il·lustracions
Astrodomvs i una de les seves il·lustracions

A l'Isaac Andrés, un viatge a Sud-amèrica fa gairebé 10 anys li va canviar la vida. Estant a Xile li van recomanar visitar una xamana que li va fer la carta astral. L'experiència que va viure durant aquella sessió el va omplir molt, "i per aquelles sincronies de la vida, un cop aquí, vaig saber que s'obria una escola d'astrologia a Barcelona i em vaig apuntar a la primera promoció". 

Aquests estudis al centre Cosmograma i la formació autodidacta el van fer deixar la feina com a dissenyador gràfic i convertir-se en Astrodomvs, unint l'astrologia i les lectures del tarot en una pràctica integrada.

Fa 4 anys va tornar a Catalunya i ara viu entre Girona i Granollers, on resideixen els seus pares. En paral·lel a les sessions i tallers d'astrologia i tarot, presencials i també en línia, Astrodomvs conrea una faceta més artística com a pintor, il·lustrador i creador d'objectes decoratius –sempre vinculats al seu interès–, a través del seu portal web.

Astrodomvs estableix diferències entre l'astrologia del passat i l'actual astrologia psicològica. "Abans era més predictiva, per endevinar el futur i aquestes coses. Però l'astrologia d'avui s'utilitza com a eina d'autoconeixement, més connectada amb el funcionament psicològic de l'ésser humà. És un veritable mirall que et confronta amb parts de tu mateix que ni tan sols coneixies", assegura.

En aquest sentit, la carta astral és com un plànol que ajuda a orientar les passes i a prendre decisions. "És com un mapa sobre un mateix, que descriu els signes i les energies que incideixen sobre la persona, per conèixer qui ets. Això permet identificar patrons de conducta que es van repetint a la teva vida i quins mecanismes els provoquen", detalla.

L'interès per les pràctiques relacionades amb l'astrologia estan creixent moltíssim. Astrodomvs creu que la incertesa que ha provocat la pandèmia pot tenir alguna cosa a veure. "Potser ha despertat una presa de consciència en moltes persones. És quelcom que t'ha d'arribar, i quan això passa moltes de les teves creences canvien completament. Jo mateix en soc una prova, fa 10 anys pensava que el tarot era una cosa de bruixots".

Però l'astròleg, neix o es fa? Astrodomvs opina que "tothom ho pot estudiar, per què l'astrologia té un fort component analític. El que sí que és veritat és que, a la sessió amb la persona, hi ha d'haver una sensibilitat. Tots tenim la capacitat de poder connectar amb aquestes eines, però el racionalisme i l'auge tecnològic que estem vivim ens està desconnectant de la nostra part més natural i intuïtiva i està convertint la ciència en una mena de religió. I si li retreus alguna cosa, et titllen de negacionista. La crisi climàtica pot ser un exemple d'aquesta desconnexió".

Edicions locals