La Pirotecnia del Mediterráneo farà el castell de focs de festa major

La firma ha guanyat el Trofeu Blancs i Blaus al Concurs Ciutat de Tarragona per valor de 21.780 euros

Cultura, Societat

Redacció / ACN

La Pirotecnia del Mediterráneo s'ha adjudicat la 30a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona, amb 1.648 punts –de manera que s'encarregarà dels focs durant les Festes de Santa Tecla–, així com del Premi Especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus i l'adjudicació del castell de focs de la festa granollerina per valor de 21.780 euros.

El jurat, format per 12 membres de diferents disciplines, ha donat a conèixer el veredicte en un acte al Pati de Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona. El concurs s'ha pogut tornar a celebrar després de dos anys d'aturada per la pandèmia. De fet, a la darrera edició de 2019, Pirotecnia del Mediterráneo també va ser la guanyadora del premi granollerí.

Durant el mateix acte, s'ha fet la lectura del segon premi, que ha anat a parar la pirotècnia francesa Mille et Une Étoiles, amb 1.298 punts, i del tercer i quart classificats, que han estat la Pirotècnia Gironina, de Pedralba (València), amb 1.167 punts, i la Pirotècnia Zarzoso, d'Altura (Castelló), amb 1.116,5 punts.

El jurat encarregat de puntuar les pirotècnies a concurs ha estat presidit pel Conseller de Serveis Generals i Govern Obert, Jordi Fortuny, i integrat per dotze membres de diversos àmbits: pirotècnia i grups de foc, departaments de cultura de diferents ajuntaments, periodisme, disseny gràfic i món veïnal han estat presents en el jurat d'enguany.

Per determinar el guanyador, el jurat té en compte fins a 16 criteris com, entre d'altres, l'ocupació de l'espai aeri, la intensitat, la brillantor, la durada dels colors, la varietat cromàtica, el disseny i la perfecció de les formes, a més de la diversitat d'efectes, el ritme i l'acceptació per part del públic. Cada un dels setze criteris es puntua de 0 a 10, per la qual cosa, cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts i, per tant, cada empresa pot obtenir un màxim de 2.080 punts.

Edicions locals