La plantilla d'Automòbils Bertran farà vaga indefinida a partir de dimecres

El grup automobilístic granollerí ha presentat concurs de creditors per a quatre de les seves societats

Economia

La plantilla farà vaga indefinida a partir de dimecres vinent  I  Foto: Automòbils Bertran
La plantilla farà vaga indefinida a partir de dimecres vinent I Foto: Automòbils Bertran

La plantilla d'Automòbils Bertran, integrada per 90 persones, ha acordat en assemblea aquest dimecres convocar una vaga indefinida a partir de dimecres vinent, 20 de juliol, en defensa dels llocs de treball i pel manteniment de les seves condicions laborals en el marc del procés concursal que afecta quatre de les societats que integren el grup automobilístic granollerí. El 98% dels treballadors del grup han donat suport a la convocatòria.

L'aprovació de la mesura ha estat celebrada pels representants de la plantilla, que han reiterat la seva "decepció" pel fet que l'oferta traslladada per part de Grup Maas per adjudicar-se la unitat productiva de les societats concursades inclogui la previsió d'extingir els contractes d'un terç de l'actual plantilla.

Fonts de Col·lectiu Ronda, despatx que assessora els treballadors d'Automòbils Bertran, han confirmat que els pròxims dies es presentaran al·legacions a l'auto del Jutjat Social número 6 de Barcelona que inicia la fase de liquidació del concurs per tal de reclamar el manteniment dels actuals nivells d'ocupació, i que en el tràmit concursal es prengui en consideració la situació econòmica i financera de tot el grup empresarial, que inclou una asseguradora i dues societats patrimonials, i no només els balanços de les quatre societats concursades.

En aquest sentit, recorden que Automòbils Bertran no només compta amb els concessionaris oficials de les marques Skoda, Opel, Citroën i Honda, sinó que també està integrat per una empresa asseguradora i dues societats patrimonials. "Com a grup d’empreses que és, el concurs de creditors ha de considerar la situació econòmica unitària del grup i la seva perspectiva global d'atendre amb puntualitat les obligacions de pagament de cadascuna de les mercantils que la integren".

Per a la plantilla, en aquest procediment "està en joc els nostres llocs de treball i el futur de les nostres famílies". Per això asseguren que mantindran les mobilitzacions "fins que no s'aclareixi quin és el futur de la companyia i, sobretot, fins que se'ns ofereixin garanties reals en relació amb l’ocupació".

Edicions locals