Sons electrònics i ritmes urbans al Musik N Viu

El festival tanca edició amb un programa doble i molt variat al parc firal

Cultura

Nativa, uns dels protagonistes de la segona jornada del festival Musik N Viu
Nativa, uns dels protagonistes de la segona jornada del festival Musik N Viu

El festival Musik N Viu 2022 arriba aquest cap de setmana a la segona i tercera jornades, que se celebraran de manera consecutiva aquest divendres (21 h) i dissabte (23 h) a l'escenari del Parc Firal, amb entrada gratuïta i amb una oferta musical ben diferenciada. 

La nit de divendres estarà dedicada a la cultura de club, amb un programa dissenyat per primera vegada pel col·lectiu local Konghost, que també opera com a segell discogràfic.

Punxaran diferents dj d'aquesta escuderia constituïda fa set anys i que el 2018 es va consolidar com a entitat, amb un projecte que vol imprimir un caràcter social a les seves activitats.

Una nit, múltiples estils

Viatge electrònic és el títol d'un programa que s'emet setmanalment a Ràdio Granollers i a altres emissores. El seu conductor i editor, el dj i compositor granollerí Joel Parera, conegut com a Dosha rere els plats, serà un dels noms presents a la primera nit del festival, juntament amb altres col· laboradors d'aquest espai radiofònic, com dj Monkey, dj Letung i Babar, tots ells aplicats a diferents estils de la música electrònica, des del chill al més underground.

El primer es va foguejar a finals dels 90 punxant a sales osonenques com Nexus o Portland i el 2002 debutava al Sónar. Letung és un altre veterà de l'escena, amb més de 20 anys fent ballar el personal. Babar, àlies del granollerí Ramon Daví, completarà el cartell juntament amb Kon Act –o l'associació de Miguel Bouroubat i Jordi Casellas– i ACTK!, el misteriós artista i dj del col·lectiu Konghost.

Directes contundents

L’endemà dissabte serà el torn dels ritmes urbans proposats per l’associació juvenil Jovent Ignorat, creada el 2003 per promoure activitats lúdiques i culturals. És el cas de la Revetlla dels Ignorats, el Carnaval a la Fàbrica i també han intervingut en edicions anteriors del mateix Musik N Viu.

En el seu cas han apostat pels emergents The Tyets com a caps de cartell. El duet mataroní format per Xavier Coca i Oriol de Ramon, són els inventors del que han anomenat trapetón, una exitosa combinació de trap, reggaeton, ritmes llatins i pop, sempre en català.

També actuaran Nativa, que aplega molts membres dels valencians La Raíz, ara en aturada indefinida. El nou projecte va debutar l'any passat amb un disc homònim i el seu so bascula entre el pop-rock, el rap i l’electrònica.

I finalment els més joves del lot –i també els més nombrosos–, Lola and the Rhinos, un octet nascut fa tres anys i integrat per músics del Vallès Oriental i Osona. Amb la veu d’Aurora Casadellà al capdavant, ofereixen una barreja incendiària de funk, latin i soul amb un directe contundent i festiu.

Edicions locals