El mercat de la flexibilitat energètica es prova a Granollers

Durant dos dies, els socis europeus del projecte Fever, entre els quals hi ha Estabanell, es van reunir al TAG en unes jornades tècniques

Economia

Una de les sessions celebrades al TAG el 6 i 7 de juliol
Una de les sessions celebrades al TAG el 6 i 7 de juliol

La setmana passada es van reunir a Granollers els socis europeus del projecte Fever, encarregat de desenvolupar i provar solucions per al mercat de la flexibilitat en l'àmbit de l'energia. En la trobada, celebrada al TAG, hi va haver sessions per revisar i planificar les proves en entorns reals i es van fer demostracions tècniques de les tecnologies desenvolupades. Estabanell participa d'aquest projecte d'innovació finançat amb fons europeus.

Durant les sessions, sis clients d'Estabanell van testejar un sistema de monitoratge i control per gestionar, de forma proactiva i bilateral, els seus consums i la seva relació amb la xarxa de distribució d'energia elèctrica. D'aquesta manera, els clients poden dir a un mercat flexible fictici quanta energia necessiten per a l'endemà. Així, aquest mercat sap quanta energia necessita generar, fet que redueix el consum i el fa més eficient.

"Apostem per iniciatives que impulsen les energies renovables i distribuïdes, necessàries per fer front a la volatilitat del mercat, assegurar la qualitat de sempre i tenir cura de l'entorn natural", diuen des d'Estabanell.

 

 

 

 

 

Edicions locals