Aprovat el projecte executiu per construir 17 pisos públics a la Font Verda

L'edifici s'aixecarà a la cantonada entre el passeig de la Muntanya i el carrer Francesc Ribas, davant la rotonda de l'Hospital

Societat

Imatge virtual del nou edifici d'habitatges de lloguer assequible a la Font Verda
Imatge virtual del nou edifici d'habitatges de lloguer assequible a la Font Verda

La junta de govern local ha aprovat inicialment el projecte executiu per construir 17 habitatges públics a la cantonada entre el passeig de la Muntanya i el carrer Francesc Ribas. Es construiran just davant de l'accés a l'Hospital, en un solar que forma part del patrimoni municipal de sòl per facilitar l’accés a l’habitatge. L’Ajuntament va obtenir aquest sòl per la cessió obligatòria i gratuïta del 10% de l’aprofitament urbanístic del sector urbanitzat els darrers anys.

El nou edifici, doncs, constarà de 17 habitatges de lloguer assequible, que s’integraran a l’actual parc públic municipal. Es preveu que tingui una superfície construïda de 1.734 metres quadrats, i que tingui 6 i 3 plantes amb dues façanes en cantonada, completant un extrem de la zona de nova edificació a la rotonda que hi ha davant l'Hospital.

El projecte arquitectònic del bloc d'habitatges es va adjudicar l’any passat a Ravetllat Arquitectura, SCP, l’empresa que va guanyar el concurs d’entre les 26 propostes presentades. Aquest és l'estudi que ha ideat, entre d’altres, l'aparcament de les Hortes de Caldes de Montbui o la reforma del Mercat de Sant Antoni de Barcelona, així com diverses promocions d’habitatges a Rubí i Barcelona.

L’edifici serà sostenible, amb criteris de reducció de la petjada ecològica i màxima eficiència energètica. Tindrà zones comunitàries, coberta verda de baix consum hídric –integrant el cicle de l’aigua en les necessitats de l’edifici–, una terrassa d’ús compartit i sistemes d’eficiència i estalvi energètic, per exemple, en els materials de la façana. També seran rellevants la il·luminació i la ventilació naturals, així com l’aprofitament de les aigües de pluja. Tots els habitatges tindran entre 70 i 75 metres quadrats de superfície útil, amb tres habitacions, dos lavabos i balcó-galeria, i hi haurà un aparcament soterrat de més de 300 metres quadrats.

Un cop aprovat el projecte executiu, es preveu que en pocs mesos puguin iniciar-se les obres, valorades en gairebé 3 milions d’euros.

Més habitatge públic

Fa poques setmanes, l’Ajuntament també signava amb l’Institut Català del Sòl i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya la cessió d’un terreny municipal, situat al carrer Ripollès, al Lledoner, perquè s'hi construeixin pisos de lloguer social. En aquest cas l’Ajuntament cedeix el terreny perquè la Generalitat hi construeixi, en un termini màxim de quatre anys, una promoció de 57 habitatges, amb places de pàrquing i un local comercial. A més d’aquestes iniciatives per construir noves promocions públiques a la ciutat, els darrers anys l’Ajuntament ha adquirit 25 pisos més en el marc del Pla Local d’Habitatge.

Edicions locals