Els ritmes mestissos i afrourbans d’Indee sacsejaran Can Gili

La ballarina i coreògrafa clourà el cicle 'Les dones prenem l'escenari', organitzat per la Xarxa de Centres Cívics

Cultura

Indee actua divendres a les pistes de bàsquet de Can Gili
Indee actua divendres a les pistes de bàsquet de Can Gili

La barcelonina Indee és intèrpret, ballarina i coreògrafa, creadora d’un estil personal de música i ball, força explosiu, que combina afrobeat, ritmes llatins, reggae, rap, hip-hop, nu-soul i dance hall. Divendres (22 h) actuarà a les pistes de bàsquet de Can Gili per tancar el cicle de concerts  Les dones prenem l'escenari, organitzat per la Xarxa de Centres Cívics.

La carismàtica Indee desafia la gravetat en uns directes energètics, amb una gran força escènica, en els quals barreja missatge i compromís. L’avala la seva presència a prestigiosos festivals internacionals, com el de Glastonbury, a Anglaterra, o el Trinity HipHop Festival de Nova York i una discografia que compta ja amb un parell d’àlbums -Indeecios (2011) i Nómada (2015)-, un grapat d’EP i singles i múltiples col·laboracions.

El seu darrer treball és Gloria, un disc cuinat entre Barcelona i Río de Janeiro, publicat al mes de març pel segell brasiler Laboratório Fantasma i carregat de ritmes ballables dissenyats pel duo de productors locals Prblms Records. El seu primer single i video, Wata, reflexiona sobre el sentit de la lluita femenina, amb una lletra que parla d’empoderament, unió i igualtat.

Per Indee la dansa és una qüestió espiritual. Per això no és estrany que, en paral·lel a la seva activitat escènica i discogràfica, també imparteixi formació online de hip-hop i afrofusió, “per celebrar la vida a través del ball, elevar la nostra vibració i sentir-nos connectats amb el nostre cos, esperit i el món que ens envolta”.

Edicions locals