Enllestida la reurbanització dels carrers Sol i Unió

S'han reurbanitzat els dos carrers i s'han convertit en vials de plataforma única

Societat

Els carrers Sol i Unió, al centre de la ciutat, de plataforma única
Els carrers Sol i Unió, al centre de la ciutat, de plataforma única

Aquest juliol han quedat enllestides les obres de conversió a plataforma única dels carrers Sol i Unió, al centre de la ciutat. Es tracta d'una intervenció que contribueix a pacificar el trànsit i a millorar l’accessibilitat i la seguretat dels vianants. La reforma ha consistit a deixar a un mateix nivell la calçada i les voreres, amb paviment de llambordes de diferent color en els laterals i un carril central asfaltat per al pas de vehicles.

També s'ha renovat el sistema de recollida d'aigües pluvials i s'ha fet una reforma integral dels serveis de subsòl (aigua potable, clavegueram en els trams pendents i soterrament de les línies elèctriques, de telefonia i fibra òptica). També s'han instal·lat nous punts de llum amb tecnologia led. L'empresa Requena ha estat l'encarregada de les obres, amb un pressupost de prop de 282.000 euros.

Per l'Ajuntament, els carrers de plataforma única contribueixen a pacificar el trànsit i suposen la supressió de barreres arquitectòniques i una millora de l'accessibilitat, la seguretat i la qualitat urbana. L'augment de l'espai per als vianants afavoreix el benestar i la vida social, i representa un impuls pel comerç de proximitat. En aquest sentit, darrerament s'han iniciat actuacions similars en diversos carrers de la ciutat, com Castella i Pizarro.

Edicions locals