Gotex obre una nova fàbrica a Lliçà d'Amunt

La firma inverteix 5 milions d0'euros en la nova planta i crea 40 nous llocs de treball

Economia

Gotex obre una nova fàbrica a Lliçà d'Amunt
Gotex obre una nova fàbrica a Lliçà d'Amunt

L'empresa catalana Gotex, adquirida el 2016 per la multinacional britànica Coats, que amb més de 17.000 treballadors és una de les empreses líders al món en l’àmbit de la fabricació de fils industrials, ha invertit 5 milions d'euros a Lliçà d'Amunt en l'obertura d'una nova fàbrica i un centre d'R+D. Es tracta d'unes instal·lacions de 13.000 metres quadrats per produir fils i teixits industrials per a sectors com les telecomunicacions i les infraestructures.

Amb aquesta nova planta de producció es generaran 40 nous llocs de treball a Lliçà d'Amunt. La companyia, que fins al 2021 estava ubicada a Sabadell, compta ara amb 130 treballadors –40 més que l’any passat– i unes instal·lacions tres vegades més grans que les anteriors. A més, preveu un creixement de la plantilla d'entre el 10% i el 20% els pròxims mesos.

Les noves instal·lacions van ser inaugurades dimarts pel secretari d'Empresa i Competitivitat del Departament d'Empresa i Treball, Albert Castellanos, qui va assegurar que "amb aquest projecte d'inversió, Gotex i la multinacional britànica Coats refermen el seu compromís a Catalunya en un sector clau per a la indústria i la societat en general".

"És el tipus de projecte que volem per al nostre país: inversions d'empreses industrials, altament innovadores i amb una forta presència internacional", remarcava. Castellanos, acompanyat per la directora general d'Indústria, Natàlia Mas, afegia que "Catalunya pot jugar un paper encara més important en el futur de la indústria tèxtil, que compta amb una gran tradició al nostre territori i que està avançant ràpidament cap a la tecnificació, la circularitat i l'adaptació als nous models productius".

Per la seva banda, el general mànager de Gotex, Jordi Pérez, explicava que "aquesta inversió és un gran salt endavant en l’estratègia de Coats de reforçar el seu lideratge en un mercat tan tècnic i innovador com són el de les telecomunicacions i el de l’energia". "Aquestes noves instal·lacions ens permetran seguir innovant nous productes d'altes prestacions i alhora reforçar el nostre servei al client: tindrem més capacitat de fabricació, emmagatzematge i innovació".

La planta de Gotex a Lliçà d'Amunt –que exporta el 90% de les vendes anuals– és una de les més grans del seu sector. Amb seu a Londres, la multinacional Coats compta amb més de 17.000 treballadors arreu del món.

Edicions locals