Can Pedrals habilita una bústia de retorn automatitzat de llibres i documents

Els retorn dels llibres i documents es podrà fer les 24 hores i els 365 dies de l'any, un servei sol·licitat pels usuaris de l'equipament

Cultura, Societat

Nova bústia exterior i automatitzada a la biblioteca Can Pedrals
Nova bústia exterior i automatitzada a la biblioteca Can Pedrals

La biblioteca Can Pedrals ha habilitat una bústia de retorn automatitzat, que facilita la gestió dels préstecs. La bústia té un accés des de l'exterior, de manera que es resol una demanda important dels usuaris de l'equipament, com és la possibilitat de devolució de llibres i documents durant les 24 hores cada dia de l'any i sense problemes de capacitat.

El retorn dels documents es fa de manera automàtica i en temps real, fet que minimitza les possibilitats d'incidències. La màquina processa el retorn i deixa el document preparat per ser col·locat directament als prestatges a través d'un sistema de cubetes parametritzat per plantes.

Un sistema que avança en la implementació de la tecnologia de radiofreqüència aplicada a les biblioteques que va començar el 2014 amb la instal·lació dels punts d'autopréstec a la biblioteca Can Pedrals i l'any 2015 a la biblioteca Roca Umbert. L'automatització d'aquest servei, subvencionada per la Diputació de Barcelona, permet guanyar agilitat en la gestió i millora la privacitat que ofereix l'autoservei.

Edicions locals