La plantilla de Bertran es manifestarà dimarts pel centre de Granollers

Els treballadors denuncien "paràlisi" en la negociació i rebutgen el possible acomiadament d'una trentena de persones

Economia

La plantilla de Bertran, dimecres, a les portes de l'empresa
La plantilla de Bertran, dimecres, a les portes de l'empresa

La plantilla d'Automòbils Bertran va començar dimecres una vaga indefinida en protesta per la intenció del Grup Maas d'acomiadar un terç de la plantilla –30 dels 90 treballadors actuals– un cop aquest grup adquireixi quatre de les unitats productives de Bertran, que es troba en situació de concurs voluntari de creditors. La vaga es va aturar dijous temporalment com a "gest de bona voluntat" per afavorir la negociació entre les parts implicades en el conflicte.

Tot i això, la plantilla denuncia "paràlisi" i "manca d'avenços en la negociació", motiu pel qual la plantilla ha decidit reprendre la vaga indefinida a partir d'aquest dimarts "en defensa dels llocs de treball i pel manteniment de les condicions laborals". Per això es mobilitzaran aquest dimarts a la tarda pel centre de Granollers. La manifestació començarà a les 18.30 h a la plaça de la Corona, recorrerà el carrer Anselm Clavé en direcció a la Fonda Europa i finalitzarà al voltant de les 21.30 h a la Porxada, coincidint amb el ple municipal.

La represa de les mobilitzacions respon, segons els representants de la plantilla, a "l'estancament absolut" de les converses mantingudes amb el que encara continua sent el seu ocupador, Grup Bertran, i el "reiterat incompliment dels compromisos adquirits per part de Grup Maas". Precisament, la plantilla denuncia que Maas ha incomplert el compromís adquirit de respondre dilluns al matí el requeriment dels treballadors respecte a l'afectació sobre l'ocupació i el manteniment de les actuals condicions laborals dels treballadors de les societats concursades. "Aquest incompliment –assenyalen els treballadors– demostra que Maas i Bertran han abusat de la nostra confiança i voluntat de negociació amb l'únic objectiu d'aconseguir l'ajornament de la vaga, però sense voluntat real d'avançar en la negociació i encara menys de comprometre's amb el futur de la plantilla", diuen.

Edicions locals