L'Ajuntament intervé la gestió del CNG per garantir el servei de les piscines
El regidor d'Esports apunta els motius de la crisi econòmica al club: la renúncia de les obres d'Abolafio, la reducció de socis i, sobretot, l'increment de costos de subministraments
L'Ajuntament de Granollers, de mutu acord amb el Club Natació Granollers (CNG), ha decidit intervenir parcialment i temporal el contracte de gestió dels serveis esportius de les piscines municipals que gestiona el club com a adjudicatari de la concessió del servei. Segons el regidor d'Esports, Álvaro Ferrer, la precària situació econòmica de l'equipament es deu a l'aturada de les obres de construcció de la piscina coberta, els efectes derivats de la pandèmia com la pèrdua de socis i, sobretot, la pujada de preus dels subministraments bàsics.
El ple de dimarts aprovava, com a punt d'urgència i amb l'abstenció de tota l'oposició, el conveni que ha de regular la intervenció del consistori, que estableix un estudi econòmic de la situació actual i la previsió amb la finalització de contracte, alhora que establirà les bases per a la futura concessió.
Pel que a fa a les obres de rehabilitació i millora de les instal·lacions, el mes de maig, l’empresa Abolafio i l’Ajuntament van rescindir el contracte de mutu acord. Durant aquests mesos, els serveis tècnics municipals han treballat per agilitzar la represa de l’actuació. Ha estat necessari actualitzar el projecte executiu, que suposa un augment dels costos de l’obra. El pressupost de l’obra és de 5.900.000 euros, que inclou el projecte inicial que havia d’assumir el CNG, el trasllat d’una estació transformadora, l’habilitació d’una escala de serveis i d’un ascensor. Pròximament, s’iniciarà la licitació i el preveu que les obres es reprenguin a inicis de 2023. En aquest sentit, l’Ajuntament de Granollers es farà càrrec de les obres, amb la finalitat de garantir la bona prestació del servei públic municipal. "La nova licitació amb el pertinent increment de preu dificulta encara més que el CNG es pugui fer càrrec de la part proporcional de l'obra", indicava el regidor d'Esports. "Venim d'una concessió del 2002, i es veu el desgast d'un contracte tan antic a la realitat actual", afegia Ferrer.
El regidor, amb tot, apuntava com la causa més important de la intervenció l'increment del cost dels subministraments, que ja "són despeses molt elevades i l’impacte, per tant, és molt més gran. És un problema global a totes les concessions amb piscines i gimnasos està patint problemes semblants", detallava i, de fet, el president del CNG alertava fa uns mesos que les despeses de subministraments energètics s'han multiplicat. "L’objectiu principal que tenim és garantir el servei públic i el funcionament esportiu del club", concloïa el responsable municipal.
Els grups de l'oposició retreien al govern la "falta de diligència i transparència" en l'assumpte, deia el portaveu de Junts, Àlex Sastre, qui es preguntava per què no s'havia actuat abans, quan des de l'abril es tenia constància, per mitjà d'una instància presentada per una empresa proveïdora, de les dificultats econòmiques del CNG. "Des de l'abril hi ha una empresa preocupada per cobrar factures… no entenem per què s'ha esperat tant", deia el regidor de Primàries, Joan Ricart. La portaveu d'ERC, Núria Maynou, insistia en la manca d'informació sobre la situació, i recordava que el conveni d'intervenció que s'aprovava "obre un debat sobre la gestió de les piscines. Volem que es garanteixi que segueixin lligades a una concessió no privada", apuntava.
Álvaro Ferrer justificava la urgència del punt al ple perquè a l'agost no hi ha convocatòria i perquè el problema del preu dels consums va creixent. "S'han estat treballant diferents opcions", deia, mentre Sastre li retreia manca d'informació: "Podia haver compartit els treballs previs de les opcions", li reclamava.