Trenta anys de la il·lusió per la subseu olímpica d'handbol

El Palau d'Esports va acollir la fase preliminar del 27 de juliol al 7 d'agost

Esports

Trenta anys de la il·lusió per la subseu olímpica d'handbol
Trenta anys de la il·lusió per la subseu olímpica d'handbol | Pere Cornellas / AMGR

Granollers va ser una de la quinzena de subseus dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, que el passat 25 de juliol va commemorar 30 anys de l'acte d'inauguració a l'Estadi Lluís Companys. La ciutat vallesana va acollir la fase preliminar de l'handbol, que va arrencar el 27 de juliol i va culminar el 7 d'agost. 

El procés granollerí per ser subseu va començar molts anys abans quan l'alcalde Rafel Ballús s'adheria a la sol·licitud de Barcelona per organitzar l'olimpíada i, de retruc, es demanava que Granollers fos la seu de l'handbol. Finalment, el 10 de desembre de 1987, el comitè organitzador dels Jocs feia oficial l'anhel olímpic de Granollers.

Un dels actes més multitudinaris abans dels partits de les olimpíades al Palau d'Esports va ser l'arribada de la torxa olímpica el 16 de juny del 1992, portada per persones vinculades a les entitats de la ciutat. Això sí, l'entrada i sortida de la torxa de la plaça de la Porxada va ser en mans de dues persones provinents del BM Granollers, l’exjugador Alejandro Viaña i el porter i capità del primer equip, Jordi Núñez. 

Més enllà de l'esdeveniment esportiu, a la ciutat va emergir una destacada planta hotelera i es va produir el desenvolupament residencial de la zona propera al Palau d'Esports. 

Edicions locals