El Romania-Egipte, partit inaugural de les olimpíades al Palau

Les entrades per veure els partits oscil·laven entre les 750 (4,51 euros) i 1.750 (10,52 euros) pessetes

Esports

Espectadors al Palau d'Esports durant un partit d'handbol dels Jocs Olímpics del 92.
Espectadors al Palau d'Esports durant un partit d'handbol dels Jocs Olímpics del 92. | Pere Cornellas / AMGR

El partit inaugural dels Jocs Olímpics d'handbol a Granollers va ser entre les seleccions de Romania i Egipte, el 27 de juliol del 1992. L'aforament del Palau en la seva inauguració era de 4.297 localitats. Les entrades per veure els partits oscil·laven entre les 750 (4,51 euros) i 1.750 (10,52 euros) pessetes.

Durant la competició, Granollers va acollir dotze seleccions masculines i vuit de femenines. En total, van participar 291 jugadors d'handbol, 178 homes i 113 dones, de 16 comitès nacionals diferents.

D'entre les seleccions, Espanya comptava amb un bon grapat d'exjugadors del BMG i va acabar les olimpíades al cinquè lloc. El primer partit d'Espanya va ser una derrota contra la selecció francesa, que va ser la gran sorpresa del campionat amb la medalla de bronze.

Granollers es va quedar sense la fase final de la competició, que va ser al Palau Sant Jordi, de Barcelona.El medaller masculí es va completar amb l'or de l’Equip Unificat (de l’antiga Unió Soviètica, excepte les repúbliques bàltiques) i la plata de Suècia. En la categoria femenina, l'or va ser per Corea del Sud, la plata per Noruega i el bronze per l'Equip Unificat. 

Edicions locals