Els voluntaris i el Palau, el llegat de l'olimpíada

L'Ajuntament ultima un Pla Director d'usos del pavelló olímpic

Esports

Un grup de voluntaris en el futur espai del Palau d'Esports
Un grup de voluntaris en el futur espai del Palau d'Esports | Pere Espaulella / AMGR

El Palau d'Esports ha estat el llegat més important dels Jocs Olímpics del Barcelona 1992 a la ciutat, però amb el pas dels anys la flama del voluntariat ha perdurat amb les diferents competicions internacionals, majoritàriament vinculades amb l'handbol. 

El 29 de setembre de 1989, es va fer l’acte oficial de col·locació de la primera pedra del nou Palau d’Esports de Granollers, obra de l'arquitecte Pep Bonet. La instal·lació va ser l'emblema de la transformació urbanística que es va produir en aquesta zona de la ciutat. A més, la instal·lació complia amb la premissa del comitè organitzador dels Jocs, que aquesta havia de perdurar en el temps i això estava assegurat amb el BM Granollers i, fins i tot, amb el CB Granollers, quan aleshores competia a l'ACB. 

Pla director de l'olímpic

Amb el pas dels anys, el Palau d'Esports ha seguit sent un punt important en l'àmbit esportiu, tot i que va destacar la celebració del Mundial d'handbol masculí el 2013 i el Mundial d'handbol femení el 2021. Precisament, l'obra més gran de remodelació va ser amb l'esdeveniment internacional de l'any passat amb un pla d'adequació que va comportar un nou paviment, grades retràctils i un nou marcador, entre altres millores d'eficiència energètica. "Estem acabant un pla director d'usos del Palau d'Esports, que farà que vagi més enllà de l'ús esportiu, que seguirà sent el més rellevant", admet el regidor d'esports, Álvaro Ferrer, que afegeix que el Palau ja ha demostrat "ser més que una instal·lació esportiva perquè va acollir un punt de vacunació per la Covid-19, que va ser massiva". 

Tot i les renovades instal·lacions, el cor del Palau van ser el mig miler de voluntaris a les olimpíades del 1992. Aquest record ha perdurat en el temps i quan s'han necessitat persones per donar un cop de mà en l'organització de grans esdeveniments a la ciutat, com ara Mundials, la Mitja o la Granollers Cup, sempre s'ha convocat a l'esperit olímpic, com a model a seguir. 

Edicions locals