Neix Radar, un col·lectiu per impulsar l’electrònica en directe a tot l'Estat

Es crea a Granollers una plataforma per fer conviure l’electrònica en esdeveniments artístics i culturals

Cultura

Imatge gràfica del nou col·lectiu Radar
Imatge gràfica del nou col·lectiu Radar

Un grup amb components granollerins, un altre d'origen vallesà i un músic d'Uruguai, establert des de fa més de 20 anys a Barcelona són els primers fonaments amb els quals se sustenta Radar: Live Electronic Movement, una plataforma de música electrònica en directe, amb seu a Granollers, que acaba d'activar-se i que neix amb la voluntat de convertir-se en un "motor cultural".

El granollerí Ramon Daví és el responsable de la comunicació i contractació d'aquests artistes i recalca el fet que no es tracta de Dj pròpiament dits, sinó de grups que fan música electrònica en directe. "Crear, improvisar i emocionar en viu" és la divisa dels membres d'aquest col·lectiu.

L'objectiu és el de promocionar aquests noms i poder crear esdeveniments en els quals l'electrònica estigui present i es pugui combinar amb altres tipus de manifestacions, com per exemple les arts escèniques, plàstiques i visuals. "Fugir del que són els clubs nocturns relacionats amb el món dels Dj i els aspectes més comercials de la indústria musical i poder trobar espais alternatius –com ara galeries d'art, centres culturals o museus– on poder oferir experiències artístiques diferents, amb la música com a fil conductor", matisa Daví.

Daví, també amb un peu al col·lectiu Konghost amb el nom de Dj Babar, creu que la convivència d'aquestes dues iniciatives serà bona perquè no entren en competència. "Konghost és un col·lectiu que té la raó de ser al Vallès i el que intenta és descentralitzar l'electrònica i portar-la al Vallès i Osona. En canvi, Radar és un projecte d'arrel vallesana però amb projecció nacional. Per tant, en tot cas hi haurà sinergies". En aquest sentit, ja han començat a establir ponts amb contactes de Madrid, València i Bilbao "per poder fer entrevistes, donar-nos a conèixer i començar a treballar a partir de setembre".

La plataforma està oberta a noves incorporacions en el futur. De moment, s'està planejant una festa de presentació del projecte a Barcelona pel mes d'octubre, en una data i ubicació encara per concretar. Amb posterioritat, se'n faria una segona a Granollers. El col·lectiu té un dels principals canals de comunicació amb el públic a través del compte d'Instagram @radar_electronicmusic.

Els protagonistes

Fernando Lagreca

L’uruguaià “és la cara més visible del projecte i el que atorga renom al col·lectiu”. Després de viatjar per tot el món amb les seves actuacions, aquest any ha presentat el seu darrer EP, Phobbia, “el disc més aventurer i intrèpid de tota la seva carrera com a músic”.

Niczero9

Després d’un llarg període d’inactivitat, fa dos anys Josep Arnan (també a les files de Tiger Menja Zebra) i Òscar Cortés van decidir reactivar el seu projecte d'electrònica experimental, que ha donat com a fruit un segon disc, editat aquest any, #NZ9.

Moondown

Roger Grau i Ismael Palacios toquen exclusivament amb maquinari analògic. El 2020 van editar les seves dues primeres referències discogràfiques, l'EP OXT i el llarga durada, Isolation.

Edicions locals