Blancs viatjarà a l'espai per plantar cara als rivals i 'encendre la festa'

A la represa es torna a gaudir de clàssics com el Correaigua, el XaiFest i la Disco Inferno

Societat

Blancs viatjarà a l'espai per plantar cara als rivals i 'encendre la festa'
Blancs viatjarà a l'espai per plantar cara als rivals i 'encendre la festa' | Arxiu / X.S.

No ha calgut arribar al repte perquè la colla blanca hagi deixat clara la seva intenció de trencar la ratxa de victòries blaves i anar a totes aquesta festa major. Ho faran convidant la ciutadania a fer viatges a l'espai, a observar els estels, a mirar què els depara el destí a través de l'astronomia. Tot plegat per encendre la festa, diuen.

I és que els blancs encetaran el programa d'activitats el primer dissabte de festa al matí (10.30 h) amb una batalla galàctica a Roca Umbert, una competició en què caldrà afinar la punteria i que donarà pas a vuit dies sota els astres i d'activitats espacials, com l'expedició a la lluna que organitzen les Dametes dilluns (18.30 h) al parc Torras Villà, el Petit Univers Blancs que els més petits podràs descobrir dimecres al matí a la plaça de la Corona, i la nebulosa blanca que els Gegantons faran viure –això sí, amb xancletes, banyador i ulleres de piscina– dijous (16.30 h) a la plaça Maluquer i Salvador. Tot plegat, sota l'empara d'un nou signe del zodíac, el Zuteko, que es descobrirà dimarts amb una festa a la plaça del Peix, i amb la gran celebració gastronòmica que dijous (21.30 h) la Comitiva del Ganxet ha convocat a la plaça Perpinyà, amb el nom de Sopar estrellat. I per als més curiosos i hàbits de coneixement, no hi faltarà una curiosa masterclass d'astrologia dijous (22 h) al corredor de Sant Cristòfol, i una nova edició de la plantada de telescopis, dissabte (21.30 h) a la plaça de Can Comas.

A més, Blancs manté les activitats que ja s'han convertit en grans i esperats clàssics de la colla, com el Correaigua a la Porxada, el XaiFest, la Botifarra al forat, el Combat de Glossa i la Disco Inferno, així com un nou espectacle de les Dames de Foc, Fotia Kai Astèria, que es podrà veure dimarts (23 h) al parc Torras Villà.

Tot i les pistes al programa, a la presentació de la festa major d'enguany, fa dues setmanes, Blancs no va voler detallar els actes que mantindran, doncs, un efecte sorpresa. Sigui com sigui, van assegurar que "hem fet una programació que ens farà guanyar la festa major", tot recuperant "l'essència blanca, l'originalitat, l'alegria i les ganes de menjar-se el carrer". 

Els Esquilats

Ni la pandèmia va aturar els Esquilats, que l'any passat també acudien a la cita obligada del XaiFest, la jam session més popular de Granollers, que enguany tornarà a acollir el parc Torras Villà (dilluns, 19.30 h). Com sempre, s'hi podran prendre unes tapes i begudes, aquest cop d'artesans de proximitat.

Maniquins

33 comerços del centre tindran instal·lats maniquins blancs, amb la samarreta d'enguany, on es podrà consultar la programació de la colla. "Vols saber els actes de Blancs? Doncs, surt als carrers, perquè si ho fas d'una altra manera és que t'estàs equivocant i no estàs fent festa", sentenciava el cap de colla.

Whatsapp

A més, la colla té actiu a la xarxa de missatgeria el telèfon 660 96 19 32 perquè qui ho desitgi l'agregui, hi escrigui 'hola', i pugui estar informat de tota la programació de Blancs, inclosos els actes sorpresa que són fora del programa oficial. 

Edicions locals