Blaus té els millors 'paquets turístics' per animar els carrers i visitar la ciutat

Proposa desenes d'activitats per "fer unes vacances com el Sant Blau mana"

Societat

Blaus té els millors 'paquets turístics'  per animar els carrers i visitar la ciutat
Blaus té els millors 'paquets turístics' per animar els carrers i visitar la ciutat | Xavier Solanas

Visit Blaus és el "nou concepte de vacances en família, amb personalitat, úniques i per recordar" que la colla blava desplegarà durant aquesta festa major, per revalidar el títol de guanyadora que fa tres anys consecutius que ostenta. Blaus vol tornar "al sentiment més primitiu de les vacances, a un temps sense rellotge, per passar amb família i, potser, fer noves coneixences". Així proposa, sense moure's de la ciutat, "trencar la rutina, sortir de la zona de confort i experimentar amb la cultura local". Per viure aquesta "aventura i el sentimiento", Blaus proposa cinc packs vacacionals, uns paquets turístics que ompliran els carrers durant els 8 dies de gresca a "una destinació assequible i sostenible". Tot plegat es presentarà en un acte el primer dissabte de festa (20 h) a la plaça Perpinyà.

El pack Canalla permetrà "compartir experiències amb tota la família", amb activitats com la minicorda –la primera proposta blava, dissabte a les 11 h–, el Blauceltes family fest, els Gegantons Travel Club, els torets embolats, i la tercera PinkDisco, entre d'altres.

Per als amants del foc i la tradició, hi ha el pack Folklore Blau, amb els 15 anys de Farra blava, les bitlles catalanes, l'escalabirres, els 35 anys cremant la Guita, la cremada de l'ajuntament, el Pique de Gralles, el 24è concurs de cuina de peix blau i bacallà i la trobada de ball de bastons i la de puntaires. I evidentment, la processó del Sant Blau.

D'altra banda, el pack Verbena  inclou l'ElectroParck i els Blauceltes, així com un munt de concerts –com en el Blaus Sound System Festiva–, l'escape room, la vinilada, la Holi(days) Party i la Festa dels 1.000 litres. I, per enfilar la fi de les vacances, la gran nit blava amb dj Magestik, Surda i Nostromo.

Per als més moguts, la colla blava ofereix el pack l'Activa't, amb les noves matinades blaves, l'aprèn a jugar al Looping, jocs de rol i diferents tours–. I, finalment, el pack irrepetible "per fer unes vacances com el Sant Blau mana", amb una ruta gastronòmica i la presentació de la Pringada Mòbil. 

Els 'tours'

Com tota bona agència de viatges, la blava també oferirà tours turístics per descobrir la ciutat i la festa. De fet, a través de www.blausdegranollers.cat, oferirà un tour virtual que deixarà bocabadat el turista més exigent –amb el títol Oh! Granollers, dissabte a les 12 h–. Ja al carrer, dimarts es podrà seguir el Blauchitour –una gimcana nocturna– i dimecres, el Visit Blaus, un free tour de l'experiència de ser de Granollers. 

Processó

El sant blau, patró de la colla, sortirà novament en processó per guiar els seus seguidors vers les ensenyances blaves. El Sant Blau va ser construït el 1983, de manera que és un dels elements de la imatgeria de Blancs i Blaus més antic, però va desaparèixer uns anys. El 1997 la colla d'Els Gabitos el va recuperar i, des de llavors, la confraria del Sant Blau el treu sempre en processó nocturna.

Edicions locals