El Drac de Granollers continua celebrant el 30è aniversari

A més de cremar, organitzaran El joc del Drac i convoquen el concurs fotogràfic #fotodrac2022

Cultura

La colla revestirà de major solemnitat el traspàs del foc
La colla revestirà de major solemnitat el traspàs del foc | Arxiu

El mes de maig la colla del Drac de Granollers presentava a Roca Umbert el calendari d'activitats per festejar els 30 anys (+2) de la bèstia de foc més emblemàtica de la ciutat. L'emergència sanitària va congelar la celebració quan tocava i aquest 2022 és el moment de donar-ho tot.

Lògicament, la festa major és el marc idoni per fer lluir de la millor manera i amb la màxima intensitat aquestes tres dècades de foc, per bé que cal no oblidar que la colla també dona vida a altres criatures del bestiari local.

Amb el programa a la mà, la primera activitat serà Xops!, dissabte al migdia, una agraïda remullada amb la Granota de Can Bassa i el Basser que començarà a la plaça de la Corona i arribarà fins a la plaça Perpinyà.

Dimarts la colla formarà part de la cercavila infantil; dimecres ja cremaran, tancant el correfoc infantil amb el Ball del Drac Petit de Granollers a la plaça de la Porxada; dijous faran el mateix amb el correfoc del 30è aniversari de la colla jove dels Diables de Granollers i unes hores abans hauran nodrit la llarga comitiva de la cercavila d'inici.

El Drac de Granollers, per la seva banda, clourà els dos correfocs d'adults, el de divendres i de dissabte. Com explica el cap de colla, Ferran Gontan, "aquest any hi haurà un element especial, el traspàs del foc, al qual li volem donar més importància. El Bailo els dona al foc als Diables i aquests quan acaben ens el traspassen a nosaltres. En aquest moment farem un toc musical nou, amb un cerimonial més solemne".

També per afegir-se a la celebració dels 90 anys de l'Esbart Dansaire, els convidaran a participar en el Ball de Patums i que un dels seus components sigui qui l'encengui. També se'ls podrà veure, en qualitat de convidats a la celebració del 35è aniversari de la Guita de Blaus i en algun acte d'aigua del Basser.

Així doncs, la litúrgia de la festa major encara guanya més cos en un any en què tant la colla adulta com l'infantil estrenen casaques, que ja estaven força desgastades després de tres anys d'una pluja de pólvora i espurnes de foc. El públic, per la seva banda, podrà lluir una nova línia de marxandatge de la Granota, amb samarretes i bosses que creuen que agradaran molt.

Versió domèstica del joc dels Pokémon

Durant tota la festa la colla convoca El joc del Drac, una nova i misteriosa juguesca de la qual no es volen donar gaires pistes. Sembla que serà una prova per equips -amb premi inclòs- en què caldrà localitzar i fotografiar animals per la ciutat, com una mena de versió domèstica del joc dels Pokémon. Tota la mecànica es podrà trobar oportunament al web de la colla, dracdegranollers.cat.

El joc s’afegeix a la tercera edició del #fotodrac2022, el concurs de fotografia a Instagram que consisteix a capturar en imatges les bèsties de la colla: el Drac de Granollers, el Drac petit i la Granota de Can Bassa. L’objectiu és fomentar la fotografia del bestiari de foc. La convocatòria es va obrir al maig i durarà fins a l’octubre, quan un jurat integrat pels professionals Arian Botey, Jordi Ribó i Toni Torrillas proclamaran al guanyador. També hi haurà dos premis més, el de votació popular i el que triïn els patrocinadors: Comas impressió, Anònims i Palo Santo.

Edicions locals