L'Arxiu recupera el programa de fa 40 anys

L'any 1983 neix el model festiu de Blancs i Blaus, i la imatge de la festa, ideada pel dissenyador i artista Vicenç Viaplana

Societat

L'Arxiu recupera el programa de fa 40 anys
L'Arxiu recupera el programa de fa 40 anys | AMGR

Amb motiu de la festa major i en el marc del Document del Mes, l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) ha publicat al portal granollers.cat/arxiu el Programa de la festa major de 1982, d'ara fa just 40 anys i que encara no albirava la proposta de Blancs i Blaus.

Llavors el programa incloïa 35 actes, ben lluny del centenar i mig actual. En plena Transició política, l'efervescència creativa i cultural del moment també es començava a fer notar en una festa que encara era incapaç de retenir la ciutadania a Granollers al final de les vacances. De fet, el mateix Ajuntament abocava més esforços a la Fira de l'Ascensió que a la festa major. Al tombant de dècada va haver-hi un intent de revitalitzar-la, de la mà del col·lectiu La Murga, que formaven gent vinculada a entitats i també en el món del teatre, amb grups com La Farinera.

Des de 1979, La Murga animava els carrers amb activitats de caire tradicional i popular, actuacions festives al carrer, però la festa no acabava de trobar un model idoni i la il·lusió dels inicis de l'entitat es va desinflar. No va ser fins al 1983 quan es va apostar pel model de Blancs i Blaus, que va transformar per complet la festa major d'estiu de la ciutat.

Viaplana fa el primer cartell amb els dos colors

L'any 1983 neix el model festiu de Blancs i Blaus, i la imatge de la festa, ideada
pel dissenyador i artista Vicenç Viaplana, ho resumeix amb un cartell senzill, basat en la tipografia i dos colors que, des de llavors, han estat els protagonistes de l'agost granollerí. 

Edicions locals