Paranoia recupera el túnel del terror amb aires renovats a la sala Nau B1

La colla és una de les més veteranes i celebra el seu primer quart de segle amb una activitat d'èxit de fa una dècada

Cultura

Paranoia recupera el túnel del terror amb aires renovats a la sala Nau B1
Paranoia recupera el túnel del terror amb aires renovats a la sala Nau B1 | Paranoia

De totes les colles de Blaus en actiu n'hi ha tres que segurament són les més veteranes: la Vella, les Dames de Foc i Paranoia. David Camp i David Moya són dos dels membres fundadors d'aquest darrer grup, que commemora enguany el seu 25è aniversari. Hi són des d'un bon principi, de manera que l'etiqueta d'històrics els hi escau perfectament. 

Segons Moya, "el secret per aguantar tant de temps és ser addictes a la festa major, portar-ho molt a dins i que t'agradi la cultura popular". "I fer-ho amb els amics és el principal", afegeix Camp. Aquest apunt té especial significació perquè des de fa els mateixos anys la colla també gira al voltant de la figura del Basser, el drac d'aigua de Granollers, "i això també ens ha unit a l'hora de fer activitats per a la ciutat".

Cada any Paranoia s'ha caracteritzat per oferir actes nous i imaginatius. Però aquest cop, per festejar el seu primer quart de segle com a grup, han volgut mirar enrere i repetir l'experiència de l'exitós túnel del terror que van fer fa una dècada.

L'activitat l'han titulada Terror a la Nau, perquè dilluns i dimarts de festa major estarà instal·lada a la sala de concerts de Roca Umbert, la Nau B1, de 22 a 1 h de la matinada. Tindrà un format de recorregut per a grups reduïts i la colla promet "un viatge terrorífic pels 25 anys de Paranoia". "El que hi haurà a dins és sorpresa, però serà un túnel temàtic àgil, completament diferent de tots. Hi haurà terror clàssic d'ensurts, terror psicològic i elements que poden arribar a fer sentir incòmodes a la gent. Per això el nostre grup es diu Paranoia, perquè de vegades fem coses absurdes", riuen.

Per accedir-hi, caldrà obtenir els tiquets del dia de manera anticipada, a partir de les 18 h a la mateixa sala. L'accés serà numerat i d'aquesta manera també s'evitaran les cues, perquè els organitzadors calculen que hi poden arribar a passar 700 persones cadascun dels dos dies.

Ara com ara Paranoia ocupa una vintena de persones que estan treballant en el muntatge de l'atracció des de fa molt de temps. Com a portadors del Basser, també se'ls podrà veure a tots els correaigua –tant els infantils com els d'adults–, a les cercaviles i a la refrescada popular del dimecres. "I, per descomptat, a totes les competicions i barres, a donar-ho tot", apunta Camp. "Nosaltres som Paranoia, però l'esperit és Blancs!", conclou. 

Edicions locals