Una dècada de Blanqarivm

El grup de romans i romanes celebra la seva primera dècada de vida amb una tarda prèvia a la cerimònia del pregó

Societat

Una dècada de Blanqarivm
Una dècada de Blanqarivm | Blanqarivm

Blanqarivm és un grup de romans i romanes de Blancs que va néixer el 2012 amb l'esperit de reconquerir la ciutat de Granularius, avui en dia en mans de les hordes de bàrbars blaus, i retornar-la a l'antic esplendor Blanc. 

En aquesta dècada d'existència s'han especialitzat a organitzar actes previs per escalfar l'ambient. En edicions anteriors de la festa van precedir la festa blanca o la nit dels curts, i enguany ho faran a la cerimònia del pregó.

Dijous (18 h) es faran seva la plaça Folch i Torres –la popular plaça negra– amb el Tardet, una activitat animada amb copes, sessions de dj i rumbeta en directe a càrrec del grup Tomaydaka, el duet de versions d'Adrià Gázquez (veu i percussió) i Pau Vidal (veu i guitarra) que fa més de 10 anys que porten al gènere de la rumba els grans èxits de la música. 

Com explica el cap de colla Albert Romea, "és un acte per passar la tarda amb tota tranquil·litat. La idea és que la gent s'assegui i faci el seu grupet, servirem gintònics prèmium i una mica de menjar per picar. Preparem quatre jocs que la gent podrà fer asseguda a la seva taula, amb una música animada que buscarà la participació del públic, ballant o interactuant amb el grup". En el mateix acte es posarà a disposició de tots els assistents un record –que ara és secret– per un preu mòdic. 

Edicions locals