La Pirotecnia del Mediterráneo s'encarregarà de focs i tronada

La firma valenciana torna a guanyar el trofeu que atorga l'Ajuntament al Concurs de Tarragona

Societat

La Pirotecnia del Mediterráneo s'encarregarà de focs i tronada
La Pirotecnia del Mediterráneo s'encarregarà de focs i tronada | Pirotecnia Mediterráneo

Una vella coneguda, la Pirotecnia del Mediterráneo, es retrobarà amb els granollerins per garantir les tradicionals tronades de migdia i l'espectacular castell de focs del darrer diumenge de la festa. 

La Pirotecnia del Mediterráneo es va adjudicar al juliol la 30a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona, amb 1.648 punts –de manera que s'encarregarà tmbé dels focs durant les Festes de Santa Tecla–, així com del Premi Especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus i l'adjudicació del castell de focs de la festa granollerina per valor de 21.780 euros.

El jurat, format per 12 membres de diferents disciplines, va donar a conèixer el veredicte en un acte al pati de Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona. El concurs es va poder tornar a celebrar després de dos anys d'aturada per la pandèmia. De fet, a la darrera edició de 2019, Pirotecnia del Mediterráneo també va ser la guanyadora del premi granollerí –i així, fins a 15 vegades–.

El segon premi va ser per la francesa Mille et Une Étoiles, amb 1.298 punts, i el tercer i quart classificats van ser la Pirotècnia Gironina, de Pedralba (València), amb 1.167 punts, i la Pirotècnia Zarzoso, d'Altura (Castelló), amb 1.116,5 punts.

El jurat encarregat de puntuar les pirotècnies a concurs estava presidit pel conseller de Serveis Generals i Govern Obert, Jordi Fortuny, i integrat per 12 membres de diversos àmbits: pirotècnia i grups de foc, departaments de cultura de diferents ajuntaments, periodisme, disseny gràfic i món veïnal han estat presents en el jurat. Per determinar el guanyador, el jurat té en compte fins a 16 criteris com, entre d'altres, l'ocupació de l'espai aeri, la intensitat, la brillantor, la durada dels colors, la varietat cromàtica, el disseny i la perfecció de les formes, a més de la diversitat d'efectes, el ritme i l'acceptació per part del públic.

Adaptació a cada municipi

Pirotecnia del Mediterráneo assegura que el seu departament creatiu s'adapta a cada encàrrec, de manera que "elaborem cada projecte de manera original i exclusiva per als nostres clients".

A banda del reconeixement a Tarragona, la firma va rebre l'any el 2018 el primer Premi del 21è Festival de Focs Artificials d'El Ejido i del Concurs de Mascletaes Nocturnes de Burjassot.  

λ Tronada de migdia

Dia i hora: Divendres 26,

dissabte 27 i diumenge 28 (12 h)

Lloc: Plaça de la Porxada

 

λ Castell de focs d’artifici

Dia i hora: Diumenge 28 (22.30 h)

Lloc: Parc Firal

Edicions locals