Mayumana encomana ritme a la nova temporada d'Escena grAn

L'espectacle 'Currents' tindrà doble funció dissabte, a les 18 i a les 21 h

Cultura

La companyia israeliana juga amb la música i el ritme, a la recerca de l'espectacle total
La companyia israeliana juga amb la música i el ritme, a la recerca de l'espectacle total | Arxiu

Inaugurar la temporada de tardor d’Escena grAn amb la companyia israeliana Mayumana és tota una declaració de principis. Les gairebé dues hores del seu espectacle Currents, plenes de música vibrant i energia, marquen l’arrencada d’un calendari que s’allargarà fins al gener i que oferirà una setantena de propostes de teatre, música, dansa i circ.

Serà també una manera de celebrar els primers 10 anys d’aquest projecte de cartellera única per als equipaments de Granollers i Canovelles.

En certa manera, i salvant totes les distàncies, Mayumana poden ser descrits com la versió percussiva del Circ du Soleil: un col·lectiu internacional amb múltiples components de diferents nacionalitats que van entrant i sortint i que protagonitza gires planetàries constants, amb espectacles vistosos, molt plàstics, ideats per agradar a públics de totes les edats.

Des de la companyia expliquen que “les eines bàsiques de Mayumana són el ritme i la coordinació. El ritme és el llenguatge universal que sincronitza un batec del cor amb un altre i la base de les expressions de Mayumana en forma de música, dansa, joc i humor”.

Currents arriba dissabte al Teatre Auditori amb doble funció (18 i 21 h) i exhibeix la combinació harmònica dels elements escenogràfics que els han fet famosos i també algunes noves troballes de posada en escena que donen com a resultat un còctel explosiu de ritme, ball, llums i música. Ingredients que sempre identifiquen les propostes d'aquesta companyia creada el 1995 amb només quatre components, i que des d’aleshores ha comptat amb la participació de més de 800 artistes d’arreu del planeta. En aquestes gairebé tres dècades de trajectòria i de gira permanent, han fet 156.000 funcions que han vist vuit milions d'espectadors a més de 20 països d'arreu del món.

L'espectacle

Ideat el 2020 per encàrrec del Festival de la Llum de Jerusalem, Currents és el novè espectacle de la companyia i també un dels més exitosos. S’inspira en fets històrics, la rivalitat real que va enfrontar els empresaris i inventors Thomas Alva Edison (creador del corrent continu) i Nikola Tesla (desenvolupador del corrent altern). A finals de segle XIX la premsa i el públic van batejar popularment aquesta disputa com "la batalla dels corrents".

Edicions locals