Comença el judici pel crim de Vianca Roca

La fiscalia demana 26 anys de presó per a la parella de la víctima, la jove de 25 anys trobada morta al Congost

Societat

| Xarxa de suport a Vianca Roca

Aquest divendres comença a l'Audiència de Barcelona el judici a l'acusat de la mort de Vianca Alejandra Roca, la jove granollerina de 25 anys que va ser trobada morta el 9 de setembre de 2018 a la llera del riu Congost a Granollers, després que hagués desaparegut el 16 de juliol. La fiscalia demana 26 anys de presó per a qui era la parella de la víctima, Joel Rafael P.A., que els Mossos van detenir gairebé un any després de la mort de la jove, després d'un procés d'investigació i recopilar proves en contra d'ell.

Segons el relat de la fiscalia, la nit dels fets, el matrimoni va discutir a l'habitació de l'habitatge que compartien i l'acusat va sortir del domicili, també ho va fer Vianca una estona després. "Aproximadament cap a les 2 h de la matinada, després de mantenir diverses comunicacions telefòniques, Vianca es va reunir amb l'acusat a prop del passeig Fluvial i, un cop junts, la va atacar fins a provocar-li la mort".

L'agressor va ocultar el cos en un col·lector proper, al riu Congost, la qual cosa va dificultar que es trobés la noia, que va aparèixer després d'uns aiguats, el 9 de setembre.

La fiscalia relata que l'acusat, durant la convivència com a parella amb Vianca, la va sotmetre a una dinàmica de control, manipulació i aïllament del seu entorn, amb sentiment de superioritat i menyspreu cap a la seva condició de dona, amb freqüents agressions físiques i psíquiques.

Per això, demana pel delicte d'assassinat amb traïdoria, la fiscalia demana 24 anys de presó i 10 anys més de prohibició de comunicació i allunyament del fill de la Vianca i d'altres membres de la família. A més, demana 2 anys més de presó pels maltractaments habituals. Finalment, reclama una indemnització de 300.000 euros per al fill; 120.000, per a la mare de la víctima, i 50.000 per a cada germà.

Durant el judici, que està previst que s'allargui fins al 5 d'octubre, declararan la persona que va trobar el cadàver, la mare de la Vianca i el seu marit, la germana i el germà i altres membres de la família, les tres persones que convivien en el pis amb la parella, una companya de feina i amigues de la víctima, agents de la Policia Local i de Mossos d'Esquadra. El judici començarà amb la constitució del jurat popular i les al·legacions inicials. A partir de la setmana que ve serà el torn dels testimonis i les proves pericials.

Edicions locals