Alerta per previsió de pluges fortes aquesta nit i matinada

Protecció Civil ha activat l'alerta Inuncat i avisa de les incidències que es poden produir en zones urbanes

Societat

Alerta per previsió de pluges fortes aquesta nit i matinada
Alerta per previsió de pluges fortes aquesta nit i matinada

Protecció Civil ha activat aquest divendres l'alerta del Pla Inuncat per la previsió d'un episodi de pluges intenses la propera nit i matinada, especialment a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), els xàfecs més intensos podran superar el llindar dels 20 litres per metre quadra en mitja hora i anar acompanyats localment de tempesta i fenòmens violents com fort vent, calamarsa, esclafits o tornados.

Puntualment, es podran superar els 30 o 40 litres per metre quadrat en mitja hora, equivalent a pluja torrencial. La pluja pot afectar amb menor probabilitat i afectacions el litoral de Tarragona i Girona i les comarques del sud de la Catalunya central. En tot cas, segons les previsions, es pot produir algun fenomen local d’intensitat molt forta que pugui provocar incidències en zones urbanes.

Atès que l’episodi pot coincidir amb la sortida de vehicles el cap de setmana i també amb els actes de les festes de la Mercè de la ciutat de Barcelona, Protecció Civil ha recomanat a la ciutadania molta precaució en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure. 

Protecció Civil recorda que cal netejar embornals i desguassos, retirar els vehicles de rieres i zones inundables, no travessar mai rius o rieres ni cap zona d'acumulació d'aigua, així com tampoc baixar a les zones baixes d'edificis on hagi entrat aigua. Per a qualsevol emergència cal trucar al telèfon únic d’emergències 112.

No es preveu cap situació de risc ni dissabte ni diumenge.

Edicions locals