Arrenca la millora dels accessos i els camins del parc del Puig de les Forques

Entre d'altres, es renovarà el paviment, que combinarà el formigó i el sauló als trams més plans i que permetrà un millor aprofitament de les aigües pluvials

Societat

El parc del Puig de les Forques, de 36.864 metres quadrats
El parc del Puig de les Forques, de 36.864 metres quadrats

Aquesta setmana s'inicien les obres de millora dels accessos i recorreguts del parc del Puig de les Forques. Es tracta d'un dels espais verds més grans de la ciutat, amb una superfície de 36.864 metres quadrats, situat al barri de la Font Verda, entre els carrers de Carles Riba, Puig de les Forques, l'Olivar, Lluís Vives i Francesc Ribas.

Les millores consisteixen en la reforma dels recorreguts i els accessos al parc, per substituir els elements malmesos i fer-los més còmodes i adaptats als usos i necessitats actuals del parc. Es durà a terme una remodelació integral d'un dels camins més externs del parc, que envolta els altres dos camins, que s'ha fet malbé per les arrels dels arbres.

La reforma permetrà guanyar més espai verd. S'enderrocarà el paviment existent, se sanejarà el subsol i es rebaixarà el terreny. Al llarg de tot el recorregut, es construiran murs de contenció amb estructures de gabions i una cuneta permeable que permeti la canalització i aprofitament de l'aigua pluvial. El nou paviment combinarà el formigó i el sauló en els trams més plans i als entorns del recorregut s'hi sembrarà una barreja de llavors de gespa.

La reforma, a càrrec de l'empresa Ambientalia, té un pressupost de 121.864 euros i es preveu que les obres quedin enllestides a final d'any.

Edicions locals