TVITEC subrogarà 125 treballadors de Cricursa abans de final d'any

El grup lleonès TVITEC es va quedar Cricursa després del concurs de creditors del 2021 i ara ha iniciat el pla de creixement anunciat

Economia

Cricursa té la seu al polígon Coll de la Manya
Cricursa té la seu al polígon Coll de la Manya

El passat mes d'abril, el Jutjat Mercantil número 6 de Barcelona adjudicava a la firma lleonesa TVITEC la unitat productiva de Cricursa, que a finals de l'any passat presentava concurs de creditors, amb 60 milions de deute. L'operació es fixava en 14,7 milions d'euros, i la firma lleonesa es comprometia a subrogar fins a 125 treballadors de les plantes de Granollers i la Sentiu de Sió (la Noguera). 

Aquest divendres, TVITEC ha presentat el seu pla estratègic d'implantació a Catalunya, des d'on espera continuar produint vidre corbat i d'altes prestacions per al sector de l'edificació i distribuir-los arreu del món. D'aquesta manera, Catalunya esdevindrà el centre estratègic en la producció de vidre corbat en l'àmbit internacional. Alhora, ha anunciat que mantindrà la marca Cricursa, ara sota la denominació TVITEC-Cricursa.

En el procés concursal la firma es va comprometre a subrogar 125 treballadors de Cricursa i, actualment, ja són 64 les persones que treballen als centres de la Sentiu de Sió (40) i Granollers (24). La previsió és arribar a les 125 abans de finals d'any, aproximadament la meitat a cada planta.

Tot i això, TVITEC confia a continuar creixent els pròxims anys a Catalunya i acostar-se als 280 treballadors que tenia Cricursa, amb els diferents projectes que té en marxa. Alguns dels encàrrecs en què treballa ara la companyia són la provisió de vidre per a les torres Colon de Madrid de Mútua Madrileña, la Torre Cibeles del Banc d'Espanya, el Palau de la Música de València o les botigues Nike d'arreu del món.

El grup lleonès, que factura uns 150 milions d'euros cada any, ha rebut una subvenció d'1,5 milions d'euros per part de la Generalitat per reindustrialitzar les plantes de la Sentiu de Sió i Granollers. En concret, 900.000 euros per finançar l'adquisició d'actius i 600.000 euros, per cobrir 60 dels 125 llocs de treball que es generaran fins a finals d'any.

Edicions locals