L'alumnat de l'institut Bellera marxa pel clima i reclama accions contra el canvi climàtic

Alumnes de 1r, 2n i 3r d'ESO fan una activitat a la Porxada per denunciar l'impacte del canvi climàtic i per sensibilitzar polítics i ciutadans

Societat

L'alumnat del Bellera, a la Porxada pels Fridays for future
L'alumnat del Bellera, a la Porxada pels Fridays for future

Els alumnes de 1r, 2n i 3r d'ESO de l'institut Celestí Bellera han participat aquest divendres en una marxa pel clima a Granollers, una mobilització que ha arrencat des del mateix institut, a Can Bassa, i ha acabat a la plaça de la Porxada, on els joves han fet una crida a actuar des d'ara per contaminar menys, reciclar més i, en definitiva, tenir més cura del medi ambient. D'aquesta manera s'han afegit a la vaga mundial pel clima, convocada pel moviment Fridays for Future i en la qual han participat joves d'arreu del món amb diverses activitats i mobilitzacions.

Un cop a la Porxada, s'ha llegit un manifest recordant l'impacte del canvi climàtic, i els alumnes, en grups, han creat uns murals amb propostes d'acció en favor del medi ambient i contra el canvi climàtic. Entre d'altres, les consignes que manifestaven els alumnes eren "ara o mai", "el planeta és de tots, però si el contaminem el perdem"; "no hi ha planeta B"; "cuidem el món i el medi ambient" o "si el món canvia, per què nosaltres no?".

En l'activitat s'ha assenyalat l'activitat humana com a responsable de l'escalfament global i s'ha fet una crida als governs i a la ciutadania a prendre consciència del canvi climàtic i a actuar en conseqüència. "Fa anys que coneixem el problema, però el món no reacciona!". "És ara o mai!", insistien.

 

 

Edicions locals