La bici, el mitjà més ràpid per als desplaçaments urbans a Granollers

Granollers Pedala organitza una cursa de transports per evidenciar la practicitat de la bici i reivindicar una xarxa pedalable molt més àmplia i segura

Societat

Els quatre participants en la cursa indiquen el temps que han trigat a completar el trajecte
Els quatre participants en la cursa indiquen el temps que han trigat a completar el trajecte

Coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, Granollers Pedala ha organitzat aquest divendres a la tarda una cursa local de transports, entre la plaça de Can Bassa i la biblioteca de Roca Umbert. L'objectiu era comparar l'eficiència de quatre modalitats de transport en un desplaçament intern i urbà a Granollers, des d'un barri perifèric fins a una zona cèntrica i d'equipaments. 

En la cursa han competit l'Oriol (en bici), l'Àlex (a peu), la Neus (en cotxe) i la Montse (en autobús). El primer –la bicicleta– ha trigat només 9 minuts a completar el trajecte entre Can Bassa i Roca Umbert. Al seu darrere han arribat l'Àlex, a peu, que ha trigat 19 minuts; i la Neus, en cotxe, que n'ha trigat 21 després d'aparcar-lo al passeig Fluvial i completar l'últim tram a peu. Finalment, l'última a arribar ha estat la Montse, que ha fet el recorregut amb l'autobús de la L21 i ha trigat 23 minuts –tot i que el bus ha passat 6 minuts tard per la parada de Can Bassa–.

Segons Granollers Pedala, el resultat posa de manifest, un cop més, que "la bici és el mitjà de transport més ràpid i pràctic dins de la xarxa urbana, i que el desplaçament òptim entre barris és el que es pot fer en bicicleta". En aquest sentit, l'entitat insisteix en la necessitat d'ampliar la xarxa pedalable de la ciutat, perquè "ara mateix només hi ha un 5% o un 10% del que podria haver-hi, en carrers amples i amb carrils segregats". 

"Travessar Granollers a peu pot suposar 45 minuts, mentre que fer-ho en bici pot ser la meitat". "Si hi hagués una bona xarxa pedalable, la bicicleta s'utilitzaria molt més per a desplaçaments quotidians", insisteixen des de Granollers Pedala. "Sobretot per connectar els barris amb el centre i facilitar l'accés dels veïns perifèrics amb els principals equipaments, com els instituts, les biblioteques o l'escola de música".

Edicions locals