Nou catàleg online de productors agroalimentaris del Vallès Oriental

El Consell Comarcal i la la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació han renovat les fitxes dels productors artesans de la comarca

Economia

Nou catàleg online de productors agroalimentaris del Vallès Oriental
Nou catàleg online de productors agroalimentaris del Vallès Oriental

El Consell Comarcal del Vallès Oriental ha presentat el catàleg de productors artesans del Vallès Oriental en format online, una eina per acostar els productors i elaboradors agroalimentaris locals a les cuines dels restaurants i les llars vallesanes. Fins ara aquest catàleg ja estava editat en paper, i ara se n’ha renovat el contingut i s’ha preparat en un nou format, que permetrà actualitzar-lo contínuament. Entre les novetats, s’hi han incorporat els productors de vi associats a la DO Alella –de la qual formen part alguns municipis de la comarca, com Granollers–, així com els productors d’oli de vera, una varietat molt cultivada al Vallès Oriental.

Àlex Valiente, conseller de Turisme i Productes de la Terra del Consell Comarcal, destacava que aquest nou catàleg ha de servir per facilitar la localització dels productors agroalimentaris de proximitat, més enllà de la xarxa d’agrobotigues que hi ha a la comarca. “Un dels problemes que hi ha amb aquestes produccions és que costa de comercialitzar-les”, deia Valiente. “Per això volem acompanyar els productors i elaboradors locals en la comercialització dels seus productes”.

El conseller comarcal també remarcava la necessitat que els productors es coneguin entre ells i tinguin relació amb associacions i entitats amb les quals poden establir treball en xarxa, com el Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental o l’Associació Hotels Vallès Oriental.

El catàleg, especialment útil per al col·lectiu de cuiners, restaurants i botigues especialitzades, conté la fitxa d’una setantena de productors i elaboradors, i cada un hi té associades les dades de contacte i les seves xarxes socials. Cada productor està catalogat en la seva especialitat amb unes etiquetes concretes, que en faciliten la localització al web. També hi ha un mapa interactiu per municipis, i un apartat de productes tradicionals.

Amb aquesta iniciativa, el Consell Comarcal, amb el suport de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, dona suport econòmic i social al teixit productiu local i al petit productor artesanal a través de la difusió del consum del producte local i de qualitat que s’elabora a la comarca. Per accedir al catàleg, es pot fer a través del web del Consell Comarcal i del servei comarcal de turisme.

Edicions locals