L'Ajuntament compra dos terrenys a Palou per a l'ampliació de la depuradora i la planta de residus

L'operació pretén també facilitar la implantació d'un parc solar sobre els terrenys de l'antic abocador

Societat

L'Ajuntament comprarà dues finques a Palou amb l'objectiu de permetre el creixement de la depuradora i la planta de residus comarcal, així com per facilitar la implantació d'un parc solar sobre els terrenys de l'antic abocador de Palou. Per això, dimarts, el ple aprovava la signatura d'un contracte amb opció a compra, amb els vots a favor del PSC, Cs i Primàries, i les abstencions d'ERC i Junts.

Es tracta d'una operació que suposa un import total de 819.955 euros per a les dues finques –amb un preu de prop de 600.000 euros i d'uns 220.000 cadascuna–. Amb l'opció de compra, l'Ajuntament haurà d'avançar un import del 10% del valor i, un cop l'operació rebi el vistiplau de la Comissió Territorial d'Urbanisme, pagarà la resta. La regidora d'Urbanisme, Gemma Giménez, destacava que la compra "aporta drets directes a l'Ajuntament, tot incrementant el patrimoni municipal, i genera un impuls que pot facilitar el desplegament urbanístic de la zona sud de la ciutat amb relació a aspectes vinculats a fer front al canvi climàtic".

Les dues plantes actuals del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental i el Consorci Besòs Tordera ja estan situades en terrenys municipals, de manera que el govern considera "lògic que l’ampliació també sigui impulsada per l’Ajuntament. Cap altra localització compleix les necessitats d’ampliació de 7 hectàrees", afegia la regidora.

Giménez emmarcava l'operació en una "visió estratègica de futur i la necessitat dels nous espais per al desenvolupament futur de la ciutat, vinculat a una nova economia verda i la creació de llocs de treball", concloïa.

Edicions locals