Frederic Roda torna a Llevant Teatre amb la història d'un pagès de Mallorca

'L'home del vol vertical' narra la història de l'inventor d'un prototip d'helicòpter, a principis del segle XX

Cultura

Joan Gomila és el creador d'aquest muntatge, que ha escrit el text, produeix, dirigeix i interpreta
Joan Gomila és el creador d'aquest muntatge, que ha escrit el text, produeix, dirigeix i interpreta

L'home del vol vertical del títol d'aquesta peça que diumenge (19 h) es representa a l'escenari de Llevant Teatre és Pere Sastre Obrador, en Pere de Son Gall, un pagès de Llucmajor amb un cervell privilegiat que, emmirallat pels avenços tecnològics del seu temps, a principis del segle XX va dissenyar i construir un prototip d'helicòpter que va ser la seva raó de viure.

Subtitulat La història d'un pagès mallorquí, aquest és un projecte personal de Joan Gomila, que ha escrit el text, produeix i dirigeix el muntatge i interpreta el paper principal d'aquesta peça que vol ser "un treball històricament rigorós dins les llicències que la ficció permet". L'home de teatre Frederic Roda assumeix la direcció actoral i també hi participa Francina G. Ars en qualitat d'ajudant de direcció.

Prenent aquest personatge com a metàfora, l'obra pren volada —mai millor dit— i es dibuixa com un comentari sobre la Mallorca de principis de segle XX i els seus habitants, "una terra conservadora que pràcticament va passar de l'activitat primària al turisme, deixant-se, majoritàriament pel camí, l'herència cultural, rebutjant la innovació tecnològica i abocant-se a les desigualtats socials".  

Edicions locals