La comissió del Pacte Municipal per la Llengua organitza taules de debat sobre el català

Gairebé 450 alumnes comencen aquest setembre cursos de català al Consorci per a la Normalització Lingüística de Granollers

Societat

La comissió del Pacte Municipal per la Llengua organitza taules de debat sobre el català
La comissió del Pacte Municipal per la Llengua organitza taules de debat sobre el català

Representants del teixit associatiu de Granollers debatran aquest dijous sobre l'ús del català en diferents àmbits per trobar propostes d'actuació concretes, que es faran arribar al Pacte Nacional per la Llengua. Els eixos centrals del debat seran l'àmbit sociocultural, la joventut, l'associacionisme veïnal i el món socioeconòmic.
La sessió està organitzada per la comissió del Pacte Municipal per la Llengua de Granollers, creada amb l'objectiu d'arribar un consens de ciutat per impulsar l'ús social del català en tots els àmbits.

Ara fa dues setmanes, es presentava a la ciutat el Pacte Nacional per la Llengua, un instrument impulsat per la Generalitat que ha de servir per protegir i ampliar el paper del català com a llengua central de convivència, sense excloure cap altra llengua. Aquest pacte es troba en un moment d'elaboració i en la fase de recollida de propostes ciutadanes.

En paral·lel, l'Ajuntament de Granollers ha decidit promoure també un pacte municipal que permeti aplicar propostes específiques a la ciutat. Per fer-ho, durant aquest trimestre es faran xerrades i taules de debat obertes a la ciutadania, en les quals es recolliran aportacions per definir un pla d'acció. Una d'aquestes primeres trobades serà avui, dijous (19 h), a l'Aplegador de la Troca, a Roca Umbert, i qui estigui interessat a participar-hi pot posar-se en contacte amb el Centre de Normalització Lingüística de Granollers.

Cursos de català

A Granollers, 446 alumnes han començat aquests dies els cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El centre ofereix gairebé tots els nivells, des de l'inicial fins al superior, i en les modalitats presencial i en línia. Pròximament hi haurà un altre període d'inscripcions per a qui vulgui apuntar-se en algun dels cursos.

Edicions locals