Aleix Espargaró retalla la diferència amb el líder de MotoGP

El pilot d'Aprilia manté el tercer lloc i escurça la diferència amb Fabio Quartraro fins als 20 punts

Esports

Aleix Espargaró retalla la diferència amb el líder de MotoGP
Aleix Espargaró retalla la diferència amb el líder de MotoGP | Aprilia

Aleix Espargaró (Aprilia) es va quedar amb un sabor agredolç després del Gran Premi de Tailàndia perquè tan sols va poder retallar cinc punts al líder de MotoGP, Fabio Quartararo (Yamaha). El francès es va quedar fora dels punts i l'Aleix només va poder acabar 11è després d'una sanció molt rigorosa. Tot i això, va sumar cinc punts més a la seva casella de tercer classificat i va retallar la diferència amb Quartararo, que passa de 25 a 20 punts. El segon lloc continua sent per a Francesco Bagnaia (Ducati), que va ser tercer a Tailàndia i es queda a tan sols 2 punts del líder.

Aleix Espargaró va fer una bona sortida situant-se a l'11è lloc i fins i tot va aconseguir entrar al top-10. Tota la bona dinàmica es va trencar amb una enganxada amb Brad Blinder, que la direcció de cursa va castigar molt rigorosament a l'Aleix. El d'Aprilia va haver de passar pel box i passar del 10è al 14è lloc. El pilot va aconseguir superar dos rivals més i acabar 11è, per sumar cinc punts importants en la seva casella. "He estat competitiu. He tingut un bon ritme i he aconseguit recuperar moltes posicions. Després hi ha hagut el contacte amb Brad, que personalment crec que era una situació de cursa normal, ja que ja estava al seu costat a la recta d'entrada. Això em va costar una eterna penalització de volta llarga i més tard vaig seguir amb confiança, però no vaig poder fer-ho millor que un onzè lloc", explicava Aleix Espargaró en acabar la cursa. 

 

Tot i l'incident de cursa, l'Aleix surt de Tailàndia "amb punts positius: Primer de tot, me'n vaig a casa amb la meva família i podré preparar-me el millor possible per a les properes curses en dos circuits on ens divertirem. Després està el fet que hem reduït la diferència amb Fabio que, com a campionat líder, segueix sent l'home a vèncer". Només queden tres curses per acabar el campionat i les dues pròximes curses són favorables a l'equip d'Aprilia. El 16 d'octubre correrà a Austràlia i el 23 d'octubre a Malàsia. L'últim gran premi del Mundial serà a la Comunitat Valenciana el 6 d'octubre.

Pel que fa a Pol Espargaró (Honda Repsol), va acabar al 14è lloc i va sumar 2 punts més. Ara ocupa el 17è lloc amb 49 punts.

Edicions locals