L'Ajuntament torna a licitar la reforma de les antigues piscines interiors del CNG amb un pressupost que s'enfila als 6 milions

Abolafio, que va aturar l'obra per problemes econòmics, va guanyar el concurs públic amb una oferta que rebaixava un 10% el preu licitat llavors de poc més de 4 milions

Societat, Esports

L'Ajuntament de Granollers ha tornat a iniciar el procés per adjudicar l'obra de reforma de les antigues piscines interiors del CNG, un projecte aturat des de la primavera, quan la constructora Abolafio, guanyadora del concurs públic per executar els treballs, va abandonar-lo, va resoldre el contracte amb l'Ajuntament i va presentar concurs de creditors. La llavors adjudicatària atribuïa els problemes econòmics a l'encariment de les matèries primeres. L'increment de preus ara s'ha evidenciat en el nou contracte del projecte actualitzat de reforma, que s'enfila gairebé als 6 milions d'euros.

A finals de 2021 l'Ajuntament va adjudicar aquestes obres a Abolafio Construccions –l'única empresa que es va presentar al concurs públic– amb un pressupost de 3.647.647 euros, que significaven una rebaixa d'un 9,84% del preu de licitació inicial, que es va estimar en 4.029.659 euros. Ara, tot i que Abolafio va fer ja uns primers treballs d'enderroc, el concurs ha incrementat aquesta previsió a 5.997.818 euros, prop d'un 50% més del cost inicial. El nou contracte de licitació també amplia un parell de mesos el termini d'execució que passa de 14 a 16.

La reforma, dissenyada per l'estudi D'Aura Arquitectura, pretén solucionar les mancances estructurals de l'edifici i vasos de les dues piscines interiors (V1 i V2), que tenen una antiguitat de més de 50 anys i presenten greus danys i problemes constructius que produeixen condensacions i filtracions d'aigua. Les obres, que afecten una superfície de 3.890 metres quadrats, han de solucionar no només les deficiències dels vasos, sinó també la construcció del nucli de comunicacions oest -amb recorreguts diferenciats i ascensor– i el mòdul de vestidors, amb una obra nova que segueixi criteris d'ecoeficiència, aïllaments i qualitat de l'aire.

Edicions locals