Notable presència internacional a les 19 exposicions del festival Panoràmic

Tost els projectes reflexionen al voltant del paisatge, des de diferents perspectives

Cultura

Una imatge del projecte 'Violencia natural' de la fotògrafa mexicana Mayra Martell
Una imatge del projecte 'Violencia natural' de la fotògrafa mexicana Mayra Martell | Mayra Martell

El programa del festival Panoràmic desplegarà 19 exposicions entre Granollers i Barcelona. A la ciutat se'n veuran 14, la major part ubicades a Roca Umbert.

Entre aquesta oferta local —amb una representació majoritària de creadors forans— sobresurt Forest Mind, una instal·lació audiovisual de la videoartista suïssa Ursula Biemann, fruit d'un projecte desenvolupat a l'Amazònia colombiana durant anys.

La realitat que viu avui Ucraïna també hi serà present a través de les imatges obtingudes pels docents de l'escola de fotografia més important de Kiev, ara tancada, que estan a primera línia de foc.

Les presències internacionals continuaran amb Selected Works, una col·lecció de fotomuntatges de l'anglesa Suzanne Moxhay, que difuminen els límits entre la fotografia i la pintura per crear atmosferes familiars i estranyes.

Icons, dels també suïssos Jojakim Cortis & Adrian Sonderegger, descobreix algunes de les imatges icòniques de la història de la fotografia a través de la recreació minuciosa de la imatge al seu estudi.

Nutshell Studies of Unexplained Death aplega 18 diorames en miniatura de Corinne Botz que reprodueixen possibles escenes de crims.

A Other Places el programador gal·lès Andy Kelly mostra els paisatges dels videojocs des d'una nova perspectiva, mentre que a Violencia natural la fotògrafa mexicana Mayra Martell denuncia la devastació natural d'una ciutat minera del Perú i la urbana de Ciudad Juárez.

La representació estatal estarà encapçalada pel fotògraf Txema Salvans, que a Un domingo cualquiera, retrata els no-llocs, espais desèrtics, però no deshabitats, que es converteixen en espai d'investigació antropològica. Per la seva banda, Serafín Álvarez omplirà els carrers de Roca Umbert amb les lones de gran format amb paisatges d'Umbral, la seva illa fictícia construïda digitalment.

Tota la informació a panoramicgranollers.cat.

Edicions locals