'30 años, 30 temas', la gira de retorn d'Agua Bendita s'atura a la sala Nau B1

El grup del barri barceloní de la Trinitat està liderat per Moussa Castro, veí de Granollers des de fa 10 anys

Cultura

Moussa Castro amb la nova formació d'Agua Bendita
Moussa Castro amb la nova formació d'Agua Bendita

Durant la primera meitat del 90 un parell de cassets amb les maquetes d'un grup d'adolescent del barri de la Trinitat de Barcelona anomenat Agua Bendita van posar banda sonora a moltes nits de farra. La seva combinació d'actitud punk i ritmes ska i reggae sonava fresca i combativa. “El que volíem era canviar el món des de l’humor, la crítica i la reivindicació”, manifesta el compositor, baixista i cantant de veu inconfusible Moussa Castro, resident a Granollers des de fa gairebé una dècada.

23 anys després de la seva dissolució, Castro ha refet la banda amb nous i experimentats components, amb l'objectiu de retrobar-se amb un públic fidel i reviure el cançoner d'aquelles dues primeres maquetes, de les quals van vendre més de 18.000 còpies. "Ara sonem afinats i a temps", recalca Moussa amb bon humor.

La gira de retorn al directe –amb un inevitable component nostàlgic– va arrencar al gener i dissabte (22 h) farà parada a la Nau B1, comptant amb el grup Expreso com a teloners.

El líder del nou projecte explica que, en part, la motivació ha estat la necessitat de respondre a les expectatives dels seus seguidors. "Des del 1999, quan ens vam separar, no havíem fet res, però teníem unes xifres espectaculars: 30.000 oients a Spotify i amb els vídeos a Youtube, doncs també. De manera que sempre hem tingut aquest deute amb el públic que ens ha seguit fins ara. Crec que val la pena si encara hi ha tanta gent que ens continua escoltant”, considera. De fet, el tema A tu lado va ser un himne per a tota una generació.

El retorn d’Agua Bendita no és momentani. El grup té previst tornar a publicar les primeres maquetes, “amb més qualitat i millors condicions de so” que les que vam tenir en el seu dia. Ara també disposen d’un web des del qual volen difondre fotografies, vídeos i antigues anècdotes i curiositats per tal de mantenir un canal de comunicació actiu amb els fans.

Edicions locals