ERC exigeix transparència al govern i que assumeixi responsabilitats pel cas del CNG

Els republicans apunten que l'Ajuntament hauria d'abonar el deute pendent perquè es restableixi el subministrament de gas al club

Societat, Política

ERC, davant les piscines, aquest divendres
ERC, davant les piscines, aquest divendres

ERC Granollers ha reaccionat al tall de gas a les instal·lacions de les piscines municipals exigint “responsabilitats” per la situació que viu el club des de fa mesos i ha reclamat “més transparència” a l’equip de govern. La portaveu, Núria Maynou, ha recordat que el seu grup municipal fa mesos que denuncia la situació de precarietat econòmica del CNG, “l’entitat esportiva amb més seccions de la ciutat”, i que reclama explicacions als seus responsables, actualment l’Ajuntament.

Maynou ha recordat que la situació d’impagaments a Applus es produeix des de començaments d’any, i que abans de l’estiu l’empresa subministradora ja havia alertat de possibles talls de gas si no s’abonaven els deutes pendents. “Al juliol es va aprovar la intervenció del CNG per part de l’Ajuntament, i era el consistori qui assumia les responsabilitats de gestió del club”, recorda Maynou. “Per això no s’entén que a 7 d’octubre encara estiguem igual, amb una auditoria que s’està iniciant i sense transparència”.

ERC considera que l’Ajuntament ha d’assumir responsabilitats, per exemple, abonant el deute pendent –en el procediment judicial engegat fa mesos, Applus reclamava uns 400.000 euros al CNG– i que, posteriorment, entitat, Ajuntament i proveïdor abordin com se soluciona el conflicte pels consums d’energia. Una altra opció, deia Maynou, és “establir acords amb equipaments públics de municipis del voltant per assumir el servei”. Sigui com sigui, diu, “la prioritat ha de ser recuperar el subministrament de gas i el servei amb tota normalitat”.

El regidor d’Esports, Álvaro Ferrer, apuntava dijous que fins que no es conegui el resultat d’aquesta auditoria econòmica encarregada per l’Ajuntament no es podran definir els imports pendents d’abonar a la companyia. “Als grups de l’oposició no se’ns ha explicat res; és un tema de ciutat i estem disposats a implicar-nos-hi”, diu Maynou, qui reclama “transparència i claredat” a l’equip de govern. “Proposem una taula de seguiment en què es parli clarament de la gestió d’aquest servei públic, en què participin tant els responsables del club com l’equip de govern i els grups de l’oposició, ja que la responsabilitat i l’interès pel bé general ens interpel·la a tots”. “La situació requereix la implicació de tots i una assumpció de responsabilitats clara”, insisteix Maynou.

Edicions locals