La candidata de la CUP a les municipals de 2019, una de les espiades pel Ministeri d'Interior

Raquel Poveda ha estat una de les 38 activistes que ha tingut el mòbil punxat, juntament amn altres militants de la CUP, Endavant, Alerta Solidària, CDR i Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans

Societat, Política

La candidata de la CUP de Granollers a les municipals de 2019 ha estat una de les 38 activistes de l'esquerra independentista que ha tingut el telèfon punxat pel Ministeri de l'Interior sota la classificació de lluita antiterrorista, segons destapava dilluns La Directa. Aquest seguiment s'hauria fet entre la vaga del 8 de novembre del 2017 i fins al primer trimestre del 2019.

Entre els afectats hi ha militants d'Endavant, d'Alerta Solidària, la CUP, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i de membres dels CDR. En total, s'haurien monitorat una cinquantena de telèfons que pertanyien a 38 activistes diferents. Segons el mateix mitjà, les actuacions de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional van incloure la geolocalització dels aparells i la intercepció de trucades i SMS, la infestació dels terminals mitjançant un programari d'espionatge, el seguiment a càrrec d'agents de paisà, la localització de geolocalitzadors en vehicles i l'accés a comptes de xarxes socials.

L'espionatge de l'Estat també hauria afectat el regidor de Cardedeu, Hug Lucchetti, i altres activistes de Cardedeu i Sant Antoni de Vilamajor.

Edicions locals