La socialista Mònica Llorente, a una trobada europea d'Igualtat

La responsable de polítiques feministes del PSC del Vallès Oriental es va desplaçar a Brussel·les

Política

Mònica Llorente, la primera per l'esquerra, amb la delegació de Brussel·les
Mònica Llorente, la primera per l'esquerra, amb la delegació de Brussel·les | PSC

La militant del PSC de Granollers i responsable de polítiques feministes del PSC del Vallès Oriental, Mònica Llorente, ha format part d'una delegació socialista que s’ha desplaçat a Brussel·les per aprendre i intercanviar opinions sobre les polítiques que fan referència als drets de les dones. Durant dos dies han mantingut múltiples reunions amb responsables de polítiques d’Igualtat, en una d’aquestes trobades amb la comissària europea d’Igualtat, Helena Dalli.
 

“Cal més ambició en les polítiques d’igualtat europees i contra l'explotació de la dona, defensant i promovent els seus drets”, diu Mònica Llorente, qui traslladava la necessitat de millorar les polítiques que s’estan portant a terme en aquests moments i posar-hi més ambició, “cal posar en marxa com més aviat millor la directiva europea contra la violència de gènere”, ha concretat Llorente. "Aquesta major ambició ha de plasmar-se en àrees com la lluita contra el proxenetisme, contra la violència masclista en general, contra els ventres de lloguer i contra qualsevol forma d'explotació de la dona", apunta la delegació socialista.

La Comissió Europea va proposar el passat 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, una directiva per combatre la violència contra la dona i domèstica, ara, falta el vistiplau dels estats membres i l'Eurocambra per poder entrar en vigor. El PSC ha traslladat el seu suport perquè la directiva europea en la matèria "sigui una realitat al més aviat possible".

La delegació socialista ha estat formada també per l'eurodiputat Javi López, la secretària de Política Europea i Internacional del PSC, Laura Ballarín, la diputada del Congrés Lidia Guinarte i la diputada del Parlament de Catalunya Gemma Lienas.

Edicions locals