Torna l'EcoGra, la fira de productes ecològics i teràpies naturals

Dissabte una trentena de parades se situaran als carrers Joan Prim i Anselm Clavé, on també hi haurà espais per a activitats paral·leles

Economia

Feia quatre anys que no s'organitzava l'EcoGra, que torna aquest dissabte amb una trentena de parades i activitats
Feia quatre anys que no s'organitzava l'EcoGra, que torna aquest dissabte amb una trentena de parades i activitats

El carrer Joan Prim recupera l'EcoGra, la fira de productes ecològics i teràpies alternatives que fa més d'una dècada ideava Comerç de Dalt. Ara, després de la fusió d'aquesta entitat amb Gran Centre, el certamen es recupera després de quatre anys de la darrera edició i allarga les parades i activitats fins al carrer Anselm Clavé, a l'altura del Museu de Granollers. Així, entre aquest punt i el número 11 del carrer Joan Prim –davant del Taller d'en Pich, on hi haurà l'estand de l'associació de comerciants– s'instal·laran una trentena de parades, així com un escenari per a música, un espai infantil i un altre punt de restauració per fer una pausa a la plaça Lluís Perpinyà.

La nova aposta per a l'EcoGra coincideix, a més amb el 10è aniversari de la fira, creada el 2009, però que va celebrar la darrera edició el 2018 –quan, després d'un important creixement en parades (en va arribar a tenir més d'una cinquantena) i activitats, l'organització feia una pausa per repensar-la–. La pandèmia ha contribuït també al fet que l'aturada s'hagi allargat.

La 10a edició de l'EcoGra, tot i que, a diferència d'altres anys, concentra tota l'activitat en un dia –dissabte–, manté l'essència dels inicis, amb una fira en què es potencia el comerç local que conviu, però, amb parades d'altres indrets amb un objectiu comú: sensibilitzar la ciutadania que es pot viure en un món més sostenible i que petites accions i hàbits de consum hi aporten. Així, la fira només acull participants que tinguin productes ecològics certificats o bé ofereixin les anomenades teràpies alternatives per contribuir al benestar de la persona. S'hi podran trobar parades d'alimentació ecològica i de proximitat, cosmètica, artesania amb material reciclat, moda sostenible, restauració i vehicles elèctrics, entre altres propostes.

L'horari de la fira EcoGra serà de 9.30 h a 20 h.

La proposta d'activitats

Com és habitual, la fira EcoGra es complementarà amb activitats paral·leles a l'entorn de les teràpies naturals i els productes ecològics. Així, a més de la trentena de parades, la 10a edició de l'EcoGra també comptarà amb la col·laboració d'entitats i establiments de la ciutat, així com d'actuacions musicals de la intèrpret montornesenca Ariana Zar.

Les activitats de la fira se centraran a la plaça Lluís Perpinyà, on dissabte a les 10 h arrencarà el programa d'actes amb un taller de l'herboristeria granollerina Herbes Salvatges Salut Conscient, qui oferirà algunes claus per a respirar millor. I és que una bona respiració equilibra el sistema nerviós, millora la digestió i millora l'insomni.
El Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental també col·laborarà amb l'EcoGra a través d'una mostra de cuina, que arrencarà a les 12.30 h per obrir la gana del dinar. De fet, la fira comptarà també amb un espai gastronòmic per a qui vulgui fer una pausa en el passeig entre parades.

Ja a la tarda, a les 18 h, la presidenta de l'Associació de Joves Agricultors (Asaja) a Barcelona, la franquesina Rosa Pruna, oferirà una xerrada sobre les dificultats de la pagesia que estan duent al fet que cada cop siguin menys els terrenys cultivats.

Seguidament, Biopompas Granollers, que també disposarà d'estand propi, oferirà un taller per aprendre a fer sabó amb oli reciclat de la cuina. De fet, els sabons sòlids són una opció cada cop més popular per evitar la generació de
residus, ja que s'eviten envasos sobretot de plàstic. A més, reutilitzar un oli que acaba sent rebuig hi aporta un plus més de sostenibilitat ambiental.

Finalment, l'Escola de Dansa Swing oferirà una classe de ioga (19.30 h).

Edicions locals