El Fraikin demana l'ajut de l'afició per a la Lliga Europea

El pròxim dimarts s'estrenarà en la primera jornada de la fase de grups contra el Balatonfüredi, d'Hongria

Esports

El Fraikin demana l'ajut de l'afició per a la Lliga Europea
El Fraikin demana l'ajut de l'afició per a la Lliga Europea | BMG

Ha arribat l'hora de la Lliga Europea per al Fraikin amb una premissa clara: guanyar el màxim de punts als cinc partits del Palau d'Esports i sorprendre en algun dels desplaçaments. L'objectiu és lluitar per quedar entre els quatre primers classificats de l'agrupació i obtenir el bitllet dels vuitens de final, per seguir somiant. 

La tasca continental no serà senzilla perquè el Fraikin haurà de compaginar el somni continental amb la lliga regular de l'Asobal, és a dir, que fins a final d'any gairebé jugarà un partit cada tres o quatre dies. "Sempre diem que tenim una plantilla curta i per això els jugadors del segon equip ens poden ajudar. Som una plantilla de 14 jugadors i això fa que tothom hagi de donar rendiment i que puguem rotar el màxim possible de jugadors. Hem d'intentar tenir el màxim de nivell possible de tots els jugadors, el màxim de minuts. Només així podrem lluitar per estar entre els quatre primers classificats", explicava dilluns el tècnic Antonio Rama, durant l'acte de presentació del carnet europeu de l'aficionat

El primer partit de la Lliga Europea del Fraikin serà el pròxim dimarts a la pista del Balatonfüredi d'Hongria, a Veszprem, que suposarà una primera prova de foc del somni continental. Aquest duel arribarà després del compromís de lliga a Lleó, divendres. "Tots coneixem la dificultat de portar dues competicions tan llargues, però de moment la il·lusió podrà més que no pas el cansament", deia Rama. Tanmateix, el capità Antonio García comentava que "els millors records que tinc en pista sempre són dels partits europeus. Són especials", i afegia: "és un dret que ens vam guanyar la temporada passada, que viurem juntament amb la nostra afició".

Bon moment del Fraikin

L'equip granollerí arriba en un gran moment de forma després de superar un inici irregular pels dos partits seguits contra el FC Barcelona, a la Supercopa de Catalunya i en la primera jornada de la lliga. Des d'aleshores, ha guanyat tots els partits que ha disputat en l'Asobal. Aquesta ratxa positiva de partits ha situat el Fraikin al segon lloc en solitari amb deu punts, amb un marge de dos amb el tercer i el quart, el Bidasoa i el Cuenca, respectivament. Pel que fa a l'Ademar, ocupa el cinquè lloc amb set punts.  

Cinc partits al Palau

Per tot plegat, el Fraikin necessita convertir el públic del Palau d'Esports en el seu vuitè jugador a la pista i el club ha demanat l'ajut de l'aficionat local. L'equip d'Antonio Rama jugarà cinc partits com a local en la fase de grups de la Lliga Europea. El calendari europeu a l'Olímpic s'iniciarà l'1 de novembre contra l'Sporting de Lisboa (18.45 h). La resta de partits són el 22 de novembre contra l'Alpla Hard (18.45 h); el 13 de desembre, l'RK Nexe (20.45 h); el 7 de febrer, el Balatonfüredi (20.45 h); i el 21 de febrer, l'Skejrn (20.45 h) –els partits es jugaran en dimarts–. 

Edicions locals