La CUP vol que l'Ajuntament assumeixi la gestió de les piscines

La formació demana responsabilitats polítiques perquè "algú va mirar cap a un altre costat o ha estat negligent"

Societat, Política

Josep Maria Gontan, de la CUP Granollers, davant del CNG
Josep Maria Gontan, de la CUP Granollers, davant del CNG

"Després d'aquest desgavell econòmic i administratiu, la gestió de les piscines municipals ha de tornar a ser municipal". Així ho considera la CUP, que també reclama responsabilitats polítiques per la situació que fa unes setmanes va portar al tall de gas a les instal·lacions gestionades pel CNG, una concessió que l'Ajuntament intervenia parcialment al juliol.

"El regidor d'Esports hauria de cessar perquè no ha complert amb el que ha de fer. Després de 10 mesos d'impagament de factures, no pot dir que el tall és un fet sobrevingut", considera el militant cupaire Josep Maria Gontan, qui apunta que el deute del CNG va més enllà del de la factura del gas.

Per a la CUP, si l'Ajuntament i el CNG han fet les corresponents reunions de seguiment de la concessió i s'ha arribat a aquesta situació econòmica sense haver-ho aturat abans, "és que algú ha mirat cap a un altre costat o ha estat negligent".

A més, la formació considera que ara que l'Ajuntament està acordant abocar diners públics per pagar el deute del CNG amb Applus, "s'ha d'explicar amb claredat com ha anat i com es retornaran. Els diners públics han de ser retornats d'alguna manera", exclama Gontan.

En aquest sentit, la CUP vol presentar una moció al ple municipal de novembre en la qual proposarà iniciar un procés de remunicipalització de les piscines, per tal que s'executi durant el mandat 2023-27, ja que és l'any 2027 el darrer del termini de la concessió actual al CNG.

En paral·lel, la CUP ha explicat que ha parlat amb la plantilla i esportistes del Club Natació Granollers per conèixer el seu parer, així com que vol mantenir una trobada amb l’Oficina Antifrau per conèixer l’estat de la investigació en curs al voltant de les irregularitats que va denunciar al 2018. Llavors la CUP Granollers va presentar una denúncia contra l'anterior junta del CNG i l'Ajuntament per presumptes irregularitats. "Amb el canvi de junta estem igual o pitjor", lamenten.

"Quan preparo un triatló necessito la piscina de 50 metres i ara no estic rebent el servei pel qual pago"

La CUP ha volgut donar "suport als socis, treballadors, esportistes i familiars, que són els primers afectats d'aquesta situació" i ha donat veu a un dels usuaris de les instal·lacions del CNG, que denuncia un model enganyós: "Per fer ús de les instal·lacions et demanen que et facis soci del CNG. Per això, l'entitat té milers de socis quan, en realitat, la majoria serien abonats de les piscines municipals", considera Noël Moraleda.

Soci des de 2014 i fins que, arran de la pandèmia, va passar a ser abonat. "Quan van tancar les instal·lacions vaig denunciar el CNG a Consum perquè pagava la quota de tota la família –uns 200 euros– sense obtenir el servei. Llavors vaig saber que hi havia la possibilitat de ser abonat", explica. Els abonats, però, paguen un 10% més que els socis, per la qual cosa la majoria de persones s'associen al club. Moraleda es queixa que els abonats encara no han rebut cap informació del CNG sobre la situació, "ens sentim desatesos". "I ara què passarà amb la mensualitat que he pagat?", es pregunta l'usuari, qui, a més, recorda que fa mesos que "la junta té un terç de la instal·lació tancada", referint-se a les antigues piscines. A més, Moraleda, atleta de triatló, assegura que la caldera de lloguer que s'ha instal·lat per a escalfar la piscina interior és insuficient. "Soc abonat perquè quan preparo un triatló necessito una piscina de 50 metres i ara no la puc usar. No estic rebent el servei pel qual pago", lamenta.

Edicions locals